20.05.2009. / 08:07

Autor: Katarina Zorić

Ljerka Mintas Hodak: Zašto Šlogar laže, zašto ne kaže istinu?!

Iz njezinih prijašnjih izjava medijima poznato je da se oko 11 sati iz obližnjeg kafića u Petrinjskoj vratila u stan u Hatzovoj. Pila je kavu s gospođom koja kod njih posprema i pet minuta nakon što je njezin suprug Zvonimir s majstorom za tepihe otišao iz stana čula je dva jaka pucnja u razmaku od četiri do pet sekundi

Ljerka Mintas Hodak i dalje ne vjeruje u motive ubojstva njezine kćeri IvaneLjerka Mintas Hodak i dalje ne vjeruje u motive ubojstva njezine kćeri IvaneLjerki Mintas-Hodak, iako je od ubojstva njezine kćeri prošlo sedam mjeseci, i dalje je neprihvatljivo da je “plac majstor” s teniskih terena na Mladosti Ivanu ubio da bi se osvetio njezinu ocu, odvjetniku Zvonimiru Hodaku, kojeg je smatrao krivcem za svoju beskućničku životnu sitauciju. Kao već nekoliko puta dosad, tako je i nakon jučerašnjeg svjedočenja u istrazi o ubojstvu pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem dala kratku izjavu.

"Definitivno mislim da to nije pravi motiv i razlog ubojstva. Ne može biti osveta nakon 13 godina i na toj osobi. Sud će ustanoviti je li on ubojica ili ne", rekla je Jutarnjem listu Ljerka Mintas Hodak nakon svjedočenja.

"Zašto laže, zašto ne kaže istinu!", žustro je rekla pred sudom i Antoniju Zujiću, Šlogarovu odvjetniku. Ponovila je to još nekoliko puta. Iako majka ubijene Ivane nastoji više ne razmišljati o onome što se dogodilo, jučerašnje svjedočenje opet joj je vratio misli na 6. listopad prošle godine.

Iz njezinih prijašnjih izjava medijima poznato je da se oko 11 sati iz obližnjeg kafića u Petrinjskoj vratila u stan u Hatzovoj. Pila je kavu s gospođom koja kod njih posprema i pet minuta nakon što je njezin suprug Zvonimir s majstorom za tepihe otišao iz stana čula je dva jaka pucnja u razmaku od četiri do pet sekundi. Ona i spremačica izašle su iz stana na podest, primijetile radnike koji su se naginjali preko ograde i na podestu prvog kata kod stana Duggan Barbieri vidjela je da leži žena.

U tom trenutku ona nije prepoznala Ivanu, nego je rekla: “Dolje leži neka žena, zovite policiju!” No, već su je pozvali radnici, a Ljerka Mintas-Hodak zvala je 112. Prošlo je pet minuta kako nitko nije dolazio i tek tada je ona sišla niz stube i prepoznala Ivanu. Počela je vrištati i zvati u pomoć. Izašli su i Sanja Dugann i Frane Barbieri te joj dali jastučić koji joj je podmetnula pod glavu. Došli su i policajci koji su počeli šetati stubištem, a uskoro i specijalci.

U međuvremenu se javio Frane Barbieri, koji je prvi zvao policiju i koji je policajcima u zidu pokazao rupu od metka i rekao da bi svjedočio u istrazi. Žena koja je na dan ubojstva vidjela muškarca na Strossmayerovu trgu sada tvrdi da je uočila muškarca koji je kopao po kanti za smeće, a u ruci je imao bijelu vrećicu. Izgledao je uredan, izbrijan, u dobi od 38 do 40 godina.

Susjeda Hodakovih tvrdila je da je Ivana uz torbu nosila i jedan fascikl, ali tog fascikla pokraj njezina tijela nije bilo. Nema ga ni na popisu stvari koje je policija našla. U međuvremenu je policija Hodakovima vratila Ivanin laptop, na kojem je bio presscliping tekstova o V. Zagorcu.

Vezane vijesti

Mintas Hodak komentira presudu: Neka mu Bog pomogne shvatiti kakvo je zlo...

Mintas Hodak komentira presudu: Neka mu Bog pomogne shvatiti kakvo je zlo napravio

Šest mjeseci od početka suđenja za ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, izrečena je nepravomoćna presuda za to nedjelo. Mladen Šlogar… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika