20.05.2009. / 14:20

Autor: Andrea Belin

Upute za 21. stoljeće: Seks pravila nove generacije

Novi, konzumeristički seks nameće jednu posve novu izvedbu aktivnosti, a čini se da mu se prilagođava sve više žena i muškaraca

Seks pravila se mijenjajuSeks pravila se mijenjajuNovi oblici seksa nameću jedan sasvim novi način ove aktivnosti, potpuno neprihvatljiv nekim ljudima. Možda se upravo zbog toga mnoge žene boje upuštati u seksualne avanture jer se srame svoga tijela. Sigurni smo da su prije nekoliko godina, stvari bile malo drugačije.

O seksu se nije toliko govorilo niti pisalo i ljudi su se sami zabavljali u spavaćoj sobi kako su znali i umjeli. No, u novije vrijeme o seksu, koji je sve do nedavno bio tabu tema, govori se gotovo svugdje. Međutim, žene se prikazuje s umjetnim grudima nalik balonima, napućenim usnicama koje se ni u kom slučaju ne mogu mjeriti s onima stvarne žene.

Djevojke na filmovima pripadaju potpuno drugoj kategoriji ljudi. Sve to skupa znači da mi kao partneri moramo doseći neke nove vrhunce seksualne izvedbe. Najprije žene moraju promjeniti figuru da bi izgledale poželjno, a zatim izvoditi neke akrobacije u krevetu kojima do sada nije bilo ni riječi. Taj novi, konzumeristički seks nameće jednu posve novu izvedbu aktivnosti.

New York Times je prije nekoliko godina izvjestio da muškarci koji žive sami, a ne pate od impotencije uzimaju Viagru kao "preventivnu mjeru povodom zahtjevnih očekivanja u suvremenom ljubavnim odnosu". Što bi značilo da jednostavno ne mogu pratiti suvremeni način seksualnih izvedbi i unaprijed se žele pripremiti kako bi zadovoljili svoju partnericu.

Vjerovali ili ne, rezultati jednog istraživanja potvrdili su da je broj recepata za Viagru u razdoblju od 1998. do 2002. godine porastao za čak 312 posto, i to među muškarcima od osamnaest do četrdeset pet godina. Dakle, muškarci nakon čitanja svih tih silnih časopisa i savjeta kako zadovoljiti kritičnu seksualnu partnericu, posežu za ljekovima ne bi li se osramotili u krevetu.

Konstantno se nameću tvrdnje kako seks mora biti uzbudljiv, divlji, onakav kakav ako ćemo iskreno, bude jedanput, dva puta u mjesecu kada zaista imamo želju u krevetu dati sve od sebe. Istraživanja pokazuju da je 75 posto impotencije muškaraca ispod trideset pete godine psihičke naravi, odnosno da nije izazvano tjelesnim problemima, nego stresom.

Na kraju vam samo želimo reći da si ne postavljajte nedostižne ciljeve koje ne možete izvršiti. Zadovoljavajte jedno drugo kao što ste to činili i do sada. Ako vas partnerica uistinu cijeni, cijeniti će i vaše seksualne manire u krevetu, kakve god one bile.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika