24.05.2009. / 21:55

Autor: Hina

Hezbollah niječe navode iz novinskog izvješća o ubojstvu Haririja

Hezbollahov zastupnik tvrdnje iz njemačkog lista odbacio je kao "veliku laž"

Hezbollah odbacuje optužbe da su povezani sa ubojstvom HaririjaHezbollah odbacuje optužbe da su povezani sa ubojstvom HaririjaLibanonska militantna skupina Hezbollah opovrgnula je navode iz izvješća njemačkog časopisa koji ga povezuju s ubojstvom bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja 2005. godine rekavši u nedjelju da je riječ o pokušaju da se naruši ugled te skupine pred parlamentarne izbore.

Izvješće koje je u subotu objavio njemački tjednik Der Spiegel došlo je u trenutku rasta napetosti prije ključnih izbora 7. lipnja i na kojima bi vladu koju podupire zapad mogla na vlasti zamijeniti od Hezbollaha predvođena koalicija koju podržavaju Sirija i Iran.

Hariri je uz druge 22 osobe ubijen u u atentatu kamionom bombom u Bejrutu u veljači 2005. godine. Međunarodni sud koji vodi proces protiv osumnjičenih za ubojstvo počeo je svoj rad u ožujku u Nizozemskoj.

Hezbollahov zastupnik tvrdnje iz njemačkog lista odbacio je kao "veliku laž". "Čekamo da reagira međunarodni sud i vidimo odakle je njemački časopis dobio svoje informacije", rekao je Nawar Saheli agenciji Associated Press u nedjelju.

Glasnogovornica međunarodnog suda nije željela komentirati novinsko izvješće. "Ne odgovaramo na špekulacije", rekla je u telefonskom razgovoru Radia Achouri. "Jedine pouzdane informacije pribavlja sam tužitelj". Ona je rekla da će pojedinosti istrage ostati povjerljive do njenog zaključenja.

Der Spiegel je u subotnjem prilogu, za koji kaže da je temeljen na izvorima bliskim sudu i potvrđen unutarnjim dokumentima, napisao da je istraga prije mjesec dana zaključila da je u atentat upleten Hezbollah.

Prošlog je mjeseca sud oslobodio četvoricu libanonskih generala koji su bili u pritvoru kao osumnjičenici.

Vezane vijesti

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana je bomba teška 250 kg pronađena u ostavljenom kombiju na jugoistoku Sjeverne Irske, objavila je u subotu policija koja je pronašla i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika