25.05.2009. / 18:41

Autor: Hina

Osuđen poljski nakladnik "Mein Kampfa"

Tužiteljstvo koje od 2005. sudbeno goni nakladnika, zatražilo je uime savezne države Bavarske osam mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine

Adolf HitlerAdolf HitlerSud u Wroclawu, na jugozapadu Poljske, osudio je u ponedjeljak poljskog nakladnika na tri mjeseca uvjetne zatvorske kazne zato što je objavio zbirku isječaka iz knjige Adolfa Hitlera "Mein Kampf".

Marek S., vlasnik nakladničke kuće XXL u Wroclawu osuđen je na 3 mjeseca uvjetnog zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i na novčanu kaznu od 2.271 eura, dodaje agencija PAP.

Bavarska se od 1945. poziva na autorska prava kako bi spriječila tiskanje knjige i širenje nacionalsocijalističkih ideja.

Tužiteljstvo koje od 2005. sudbeno goni nakladnika, zatražilo je uime savezne države Bavarske osam mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Ovo je drugo suđenje u istom predmetu. Tijekom prvog suđenja, u svibnju 2007., sud je završio parnicu donošenjem presude. Potvrdio je pogrešku nakladnika, ali je istaknuo da je kuća XXL pristala odmah povući knjigu iz prodaje i uništiti sve primjerke u njezinu posjedu. Knjiga je bila tiskana u 20.000 primjeraka.

Vezane vijesti

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Adolf Hitler razvio je "mesijanski kompleks" tijekom Drugog svjetskog rata, navodi se u nedavno otkrivenom psihoprofilu njemačkog nacističkog vođe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika