01.06.2009. / 19:00

Autor: Nacionalova redakcija

Nagradna igra: Darujemo ulaznice za koncert Kodo bubnjara

Zagrepčani će 3. lipnja, u dvorani "Dražen Petrović" imati prilike uživati u zvukovima tradicionalnih japanskih bubnjeva, u izvođenju grupe Kodo, a mi vam darujemo ulaznice

Kodo bubnjariKodo bubnjariNagrađujemo vas s pet puta po dvije ulaznice, a dovoljno je da odgovorite na nagradno pitanje: Odakle dolaze Kodo umjetnici?

a)Iz Brazila

b)Iz Japana

c)Iz Italije

Točne odgovore s vašim osobnim podacima pošaljite na adresu nagrada@nacional.hr. Nagradna igra traje od dana do 2. lipnja u podne.

Naime, Zagrepčani će 3. lipnja, u dvorani "Dražen Petrović" imati prilike uživati u zvukovima tradicionalnih japanskih bubnjeva, u izvođenju grupe Kodo. Naime, kada je Kodo započeo turneju po svijetu prije skoro tri desetljeća, izvođači su otkrili da zvuk taika (tradicionalnih japanskih bubnjeva) ima iznenađujući efekt. Gdje god bi ljudi čuli taiko, pojavio bi se trenutni osjećaj zajedništva i jednosti.

Tako je ime „One Earth Tour" rođeno i prenošeno zvukom taika, i od tada je putovalo svijetom prenoseći poruku humanosti, ekološke osviještenosti i mira. Ovog se ljeta Kodo vraća u više od dvadeset europskih mjesta s izvedbom nikad viđenom izvan Japana, sjedinjujući nove plesne, vokalne i instrumentalne elemente izvedbe u slavlju i istraživanju prolaznih granica tradicionalog i suvremenog, lokalnog i inozemnog, bogova i ljudi, muškaraca i žena.

Dramatičnom snagom i rasponom japanskog taiko bubnja u okosnici, Ekkyo: Trans-border, donos moćan, vrlo pročišćeni spoj koji je oduvijek bio kreativnim zaštitnim znakom grupe. Gotovo trideset godina Kodova One Earth Tour, koja trenutno traje prenosila je poruku međukulturalne povezanosti i mirnog suživota svim četirima kutevima svijeta.

Vezane vijesti

Dobitnici nagradne igre 'Extra - Skockajte se za proljeće'

Dobitnici nagradne igre 'Extra - Skockajte se za proljeće'

CNJ- CD Norah Jones Jelena Marković, Dubrovačka 65 , Split Sanja Lukežić Kaštel 41 47000 Karlovac sandra zupičić pustić 1c 5222 labin ROX - CD… Više

Komentari

registracija
3/6/09

rahelojka, 03.06.09. 09:28

rezultati?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika