29.05.2009. / 15:54

Autor: Anamarija Kronast

Priprema za sunce: vitamin A štiti kožu

Umjesto u ljekarnu ili parfumeriju, radite se uputite na tržnicu ili u trgovinu koja ima bogat izbor voća i povrća

Ove se namirnice posebno preporučaju pušačimaOve se namirnice posebno preporučaju pušačimaSve dobre kreme čiji je osnovni cilj njega kože redovito sadrže vitamin A (retinol) čije je osnovna funkcija da nas štiti od iritacije, potiče obnovu stanica kože, i što je jako važno-poboljšava sposobnost zadržavanja vlage. No, da biste sve to postigli ne morate na svoju kozmetičku policu dodati još jednu novu kremicu jer smo sigurni da ih ionako imate dovoljno.

Stoga se, umjesto u ljekarnu ili parfumeriju, radite upustite na tržnicu ili u trgovinu koja ima bogat izbor voća i povrća. Naime, sve vitamine koji su vam potrebni bolje je uzimati iz hrane, a odlični izvori A vitamina su: perad, sir, riba, marelica, mango, bundeva, kelj ili brokula.

Ljeti je, dakao, dobro uzimati i namirnice koje imaju puno beta karotena, poput mrkve jer sadrži antioksidans koji će nas štiti od oštećenja koja nastaju tijekom izlaganja kože sunčevim zrakama. Dakako, to još uvijek znači da je važno tijekom sunčanja dobro se namazati losionom ili kremom s visokim zaštitnim faktorom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika