01.06.2009. / 17:29

Autor: Nacionalova redakcija

Vatikan analizira pisma: Dopisivanje Pape Ivana Pavla II s prijateljicom ometa beatifikaciju

Nedavno je u Poljskoj objavljen dio pisama, koje je Poltavska sačuvala za života. Talijanski list La Stampa podsjetio je da su se problemi oko prijateljevanja pape i njegove poznanice pojavljivali još za njegovog života

Papa Ivan Pavao IIPapa Ivan Pavao IIVatikanske vlasti provjeravaju pisma koje je preminuli Papa Ivan Pavao II u mladosti slao pisma svojoj poznanici koja su počinjala s 'Draga Dušu'. Kako prenose strani mediji, sadržaj pisama provjerava se kako bi se izbjegle naknadne neugodnosti, odnosno dokazi koji bi mogli osporiti njegovu 'svetost'. Mase vjernika već od početka traže njegovu beatifikaciju, pa se sada razjašnjavaju detalji oko dugogodišnjeg prijateljstva pape s ženom koja se zove Poltavska.

Nakon što je postao čelni čovjek u katoličkoj hijerarhiji, papa je i dalje nastavio s dopisivanjem, koje je trajalo punih 55 godina. Nedavno je u Poljskoj objavljen dio pisama, koje je Poltavska sačuvala za života. Talijanski list La Stampa podsjetio je da su se problemi oko prijateljevanja pape i njegove poznanice pojavljivali još za njegovog života. Ona je navodno, kad bi navraćala u vatikanski posjet, izazivala nezadovoljstvo kod visokopozicioniranog klera, pošto je znala kršiti stroge protokole.

Komentari

registracija
23/7/05

vkrstul4, 02.06.09. 01:48

''pošto je znala kršiti stroge protokole.''
Sigurno ne Božje, jer Riječ je jasna.
1 Kor 6,12
"Sve mi je dopušteno!" Ali - sve ne koristi.
"Sve mi je dopušteno!" Ali - neću da mnome išta vlada.!!


registracija
23/7/05

vkrstul4, 02.06.09. 01:49

i druga Riječ:
1 Kor 10,23
"Sve je slobodno!" Ali - sve ne koristi.
"Sve je dopušteno!" Ali - sve ne saziđuje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika