04.06.2009. / 11:02

Autor: Nacionalova redakcija

Video: 'Zrakoplov nije eksplodirao u zraku, raspao se kad je udario u ocean'

U Francuskoj je proglašena nacionalna žalost, te je pokrenuta i istraga kojim bi se trebali utvrditi uzroci nesreće. Međutim, ustanova zadužena za njezinu provedbu dvoji da će uspjeti pronaći crne kutije te prvo izvješće očekuje krajem lipnja

foto: Reutersfoto: ReutersTragovi velikih količina ulja i goriva na površini oceana znače da Airbus Air Francea, koji se srušio u more, vjerojatno nije eksplodirao, već se raspao tek kada je udario u vodu, ocijenio je brazilski ministar obrane Nelson Jobim za CNN. Ova je pretpostavka donesena temeljem velike količine goriva pronađene na površini mora.

Naime, da je Airbus eksplodirao za vrijeme leta, veliki dio goriva odmah bi izgorio. Ukoliko se ove tvrdnje pokažu istinitima, onda će sumnje u teroristički napad, aktualizirane jučer, biti u potpunosti odbačene. Nakon što se pojavila vijest da je samo nekoliko dana prije nestanka ovog Airbusa, zrakoplov iste tvrtke uoči polijetanja iz Argentine pretražen zbog prijetnji bombom, francuski je ministar obrane kazao da se ni terorizam ne treba isključiti.

Jučer su u Atlantskom oceanu 90 km južno od prvotno pretpostavljenog mjesta pada pronađeni ostaci ovog zrakoplova. U Francuskoj je proglašena nacionalna žalost, te je pokrenuta i istraga kojim bi se trebali utvrditi uzroci nesreće. Međutim, ustanova zadužena za njezinu provedbu dvoji da će uspjeti pronaći crne kutije te prvo izvješće očekuje krajem lipnja.

Airbus A330 Air Francea srušio se nad Atlantikom u noći na ponedjeljak, sa 228 putnika i članova posade, oko 1.000 km od brazilske obale. Uzroci nesreće još nisu poznati, tri dana nakon nesreće. Jedanaest zrakoplova, među kojima francuski Falcon-50 i američki P-3 Orion sudjeluje u potrazi za ostatcima zrakoplova, a baze su im u Natalu, na sjeveroistočnoj obali Brazila i na otoku Fernando de Noronha, 350 km od obale.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika