05.06.2009. / 13:23

Autor: Boris Bilas

Laburisti pred velikim porazom

Za razliku od Laburista, oporbena Konzervativna stranka ima razloga za slavlje jer je prema prvim rezultatima osvojila 18 manadata više nego na prošlim izborima u dosad obrađenim okruzima

Gordon Brown očekuje težak izborni porazGordon Brown očekuje težak izborni porazPrvi rezultati jučer održanih lokalnih izbora u Velikoj Britaniji pokazaju da će dosad vladajuća Laburistička stranka premijera Gordona Browna pretrpjeti veliki poraz. Neka internetska izdanja britanskih medija predviđaju Laburistima osvajanje samo 16 % glasova. Tim rezultatom postali bi tek treća stranka u Britaniji jer bi ih osim pobjednika Konzervativne stranke, pretekli i Liberalni-demokrati.

Iako su ovo samo predviđanja, prvi službeni rezultati ih potvrđuju. Naime, Laburisti su nakon duge vladavine izgubili jedan od njima najsigurnijih gradova, Bristol. U Bristolu je stranka Gordona Browna izgubila čak osam mjesta u gradskom vijeću. Vlast u Bristolu su osvojili Liberalni-demokrati s 36 vijećnika, dok ih Laburisti imaju 16.

U tri dosad obrađena okruga Laburisti su izgubili ukupno 23 mjesta u vijećima, što je tvrde britanski mediji znak da se vladajuća stranka nalazi pred katastrofalnim porazom. Za razliku od Laburista, oporbena Konzervativna stranka ima razloga za slavlje jer je prema prvim rezultatima osvojila 18 manadata više nego na prošlim izborima u obrađenim okruzima. Potpuni rezultati britanskih lokalnih izbora trebali bi se znati do kraja dana.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika