09.06.2009. / 07:23

Autor: Andrea Belin

Top 5: Krojevi i dezeni u kojima ćete izgledati vitko

Odjećom možete prikriti nedostatke i naglasiti ono na što ste ponosni, no pripazite na uzorke i modele jer krivim izborom možete postići upravo suprotan efekt

Za optički izduženu figuru najvažnije su visoke potpeticeZa optički izduženu figuru najvažnije su visoke potpeticeKako bi na tijelu sakrili nedostatke, a istovremeno naglasili atribute, nisu vam potrebne plastične operacije koje koštaju i do nekoliko tisuća kuna. Dovoljno je da zavirite u ormar i pronađete adekvatne krpice koje će vam pomoći da istaknete ono najbolje. Nudimo vam nekoliko savjeta kako se odjenuti da bi izgledali privlačnije, kako i sebi tako i drugima, osobito pripadnicima jačeg spola!

1. Djevojke nižeg rasta

Ukoliko ste nižeg rasta, obratite pažnju na kroj. Sve vertikalne linije moraju biti naglašene zato što vizualno izdužuju figuru. Jaknice, baloneri košuljice i sve ostalo čime prekrivate gornji dio tijela, nosite kraćeg kroja. Ukoliko su vam remeni fetiš, pazite da budu istog materijala ili boje kao i haljina ili što već imate na sebi. Čarape bi također trebali nositi u istoj nijansi kao i suknju ili hlače. Kako bi pažnju usmjerili na gornji dio tijela, nosite tamnije hlače i majice svjetlijih tonova. Marame, šalovi i upečatljiv nakit također privlače pažnju. Zapamtite da jednobojne tkanine izdužuju figuru. Deblje tkanine izbjegavajte u širokom krugu.

2. Visoke djevojke

Želite li izgledati niže, odjeća i materijali horizontalnih linija, skraćuju figuru. Nosite široke remene koji se po boji i materijalu razlikuju od odjeće koju imate na sebi. Visokim djevojkama odlično pristaje upečatljiv nakit u nekoliko slojeva. Također kombinirajte odjeću s velikim džepovima ili kragnama. Vi si možete dopustiti igru bojama tako da nemojte kombinirati odjeću istih nijansi. Vama će jednako dobro pristajati hlače "mrkva" kroja ili one širokih nogavica. Nosite odjeću grubljih materijala.

3. Punašne djevojke

Ako imate višak kilograma, nemojte nositi odjeću i do nekoliko brojeva veću, već onu koja prati liniju vašeg tijela. Preko takve odjeće možete obući jaknicu ili baloner šireg kroja. Izbjegavajte odjeću vrećastog kroja jer ćete izgledati još deblje. Najbolje će vam pristajati jednobojna odjeća, međutim smijete si dopustiti haljinice cvjetnih uzoraka jer će vam pristajati savršeno. Obucite se tako da privučete pažnju na one dijelove tijela na kojima vam zavide sve prijateljice. Majicom dubljeg izreza istaknite dekolte.

4. Mršavije djevojke

Mnoge žene zavide ovakvim djevojkama, no i one imaju problema sa svojom figurom. Ako ste vi jedna od njih, u nabranim suknjicama izgledati ćete punašnije. Za ovaj tip građe vrijedi isto pravilo kao i za visoke djevojke. Obucite nešto upadljivo, primjerice cipele u boji, remen ili šarenu maramu. Vama će najbolje pristajati ravna obuća.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika