16.06.2009. / 14:07

Autor: Hrvoje Šimičević

Novinar koji je gay aktivista promovirao u premijera prijeti otkazom jer su mu ukinuli business karticu

Globalne ekonomska kriza već je uzela danak na financijski saldo Europapress holdinga, a Butković je navodno bio jedan od rastrošnijih pojedinaca, čiji su računi redovno dolazili na naplatu kod njegove matične firme

Davor Butković, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg listaDavor Butković, zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg listaKolumnist i zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista Davor Butković zaprijetio je ovih dana da će podnijeti ostavku i otići iz Europapress holdinga. Kako nacional.hr doznaje od osoba bliskih Butkoviću, ova je prijetnja izrečena pred uredništvom nakon što je vodstvo EPH odlučilo taknuti u materijalni status koji je do sada tamo imao.

Naime, kako je poznato da u rečenoj medijskoj kući već duže vrijeme traje racionalizacija i kresanje troškova u svim mogućim segmentima, jedna od posljednjih mjera bila je ukidanje Butkovićeve business kreditne kartice. Za njega je to bila kap koja je prelila čašu. Međutim, bez obzira na njegovo nezadovoljstvo, on za sada nije podnio ostavku, iako će ta mjera stupiti na snagu.

Globalna ekonomska kriza već je uzela danak na financijski saldo Europapress holdinga, a Butković je navodno bio jedan od rastrošnijih pojedinaca, čiji su računi redovno dolazili na naplatu kod njegove matične firme.

Podsjetimo da je upravo Butković prije koji mjesec u uglednom američkom listu Financial times priznao kako je zbog krize u Jutarnjem listu interes oglašivača pao za velikih 30 posto. Razumljivo je da je to imalo velikog utjecaja na prihode ove firme, te su u EPH morali prionuti rezanju svih drugih izdataka.

Zbog toga je, doznajemo od istog izvora, glavni urednik Jutarnjeg lista Mladen Pleše na jednom od posljednjih sastanaka ustvrdio da će također podnijeti ostavku u rujnu, ukoliko se do tada ne poveća prodaja toga dnevnika.

Davor Butković od samih je početaka dio Europapress holdinga, s velikim utjecajem na uređivačku i kadrovsku politiku njihova najpoznatijeg izdanja, Jutarnjeg lista. Tijekom godina specijalizirao se kao komentator političkih i društvenih događaja, namećući se, s druge strane, kao jedan od eksponiranijih gastro kritičara.

Prošle je godine njegov profesionalni ugled ozbiljno kompromitiran, nakon što je objavio intervju s lažnim premijerom Ivom Sanaderom, što ga je pak dogovarao putem SMS poruka. Naime, umjesto hrvatskog kancelara, s drugog je mobitela na pitanja odgovarao 23- godišnji gay aktivist Viktor Zahtila.

Vezane vijesti

Nadnica za obmane: Butkovićeva mjesečna plaća 126.000 kuna

Nadnica za obmane: Butkovićeva mjesečna plaća 126.000 kuna

Davor Butković, komentator Jutarnjeg lista u svojem današnjem komentaru ponovno je napisao jednu laž. Tvrdio je da je ubijeni Ivo Pukanić zbog svojih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika