16.06.2009. / 17:23

Autor: Boris Bilas

Čume na asfaltu: Pokajnik koji je Legiju strpao iza rešetaka ponovno u biznisu

Ljubiša Buha - Čume, svjedok pokajnik u procesu protiv zemunskog klana, aktivirao je građevinsku tvrtku koja je 2002. potpuno uništena u podmetnutoj eksploziji

Ljubiša Buha ČumeLjubiša Buha ČumeLjubiša Buha - Čume, svjedok pokajnik na suđenju pripadnicima srbijanske kriminalne skupine poznatije pod nazivom zemunski klan, koji su osuđeni za ubojstvo bivšeg premijera Zorana Đinđića, vraća se u poslovne vode. Buha je u razgovoru za beogradski Blic potvrdio da se vraća u poduzetničke vode i da ponovno ulazi poslove asfaltiranja cesta.

Podsjetimo, Buha je već ranije imao tvrtku "Defence", ali je njeno sjedište dignuto u zrak 21. prosinca 2002. godine. Odluku o miniranju donijeli su, kako se navodi u optužnici protiv zemunskog klana, Milorad Ulemek Legija i Dušan Spasojević. U miniranju je uništeno sjedište tvrtke, a šteta se procijenjivala na preko osam milijuna eura.

Buha se sad vraća starom poslu te je osnovao novu tvrtku "Defence road" koja još nema licencu za asfaltiranje, ali će, kako kaže sam Buha, u početku iznajmljivati najnoviju mašinu za "recikliranje puteva hladnom metodom njemačke proizvodnje".

Osim zbog ponovnog ulaska u posao, Buha je zanimljiv srpskoj javnosti jer je vlasnik zemljišta u okolici Beograda preko kojega bi trebala ići trasa nove autoceste. Kako je Čume došao do tog zemljišta u Srbiji se još uvijek samo nagađa. I dok neki smatraju da je tu zemlju dobio u zamjenu za svjedočenje, drugi smatraju da je do zemljišta došao plativši informaciju o tome kuda će ići trasa buduće autoceste.

Vezane vijesti

Jočiću prijetnje nakon uhićenja pripadnika tzv. zemunskog klana

Jočiću prijetnje nakon uhićenja pripadnika tzv. zemunskog klana

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova pojačalo je mjere sigurnosti oko bivšeg ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića kojega je Vuk Bojović,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika