17.06.2009. / 11:06

Autor: Sandra Županić

Ćiro predsjedao zagrebačkom Skupštinom: 'Milane, molim te da se ne keseračiš'

Sjednici su prisustvovali svi zastupnici, njih 51, a prvih nekoliko odluka prihvaćeno je jednoglasno što je posebno razveselilo Ćiru. Također, svi zastupnici dobro su se nasmijali Ćirinom nesanalaženju u vođenju sjednice i zamuckivanju

Miroslav Blažević privremeno predsjeda Skupštinom kao najstariji članMiroslav Blažević privremeno predsjeda Skupštinom kao najstariji član"Dragi prijatelji bogami nije mi lako. Nakon konstatacije da sam najstariji član Skupštine bogami nije mi lako. Moj prijatelj Bandić rekao mi je da pripremim vatreni govor, ali bome ne mogu. Rado bih se zamijenio sa svakim od zastupnika, makar ja sjedio u klupi a vi ovdje gore", rekao je Miroslav Ćiro Blažević na otvaranju konstitirajuće sjednice nove Gradske skupštine Grada Zagreba. Ćiri je pripala čast da otvori sjednicu jer je najstariji član novog saziva.

Sjednici su prisustvovali svi zastupnici, njih 51, a prvih nekoliko odluka prihvaćeno je jednoglasno što je posebno razveselilo Ćiru. Također, svi zastupnici dobro su se nasmijali Ćirinom nesanalaženju u vođenju sjednice i zamuckivanju.

Ubrzo je počela rasprava o dnevnom redu, ali ga gradski zastupnik Ćiro nije mogao naći na stolu ispred sebe što je posebno razveselilo gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. „Milane molim te da se ne kecseračiš!", opomenuo je Ćiro gradonačelnika. Osim gradonačelnika Bandića i njegovih zamjenika na prvoj sjednici su prisustvovali Marina Matulović Dopulić kao predstavnica Vlade, te brojni drugi uglednici.

Sjednica je nastavljena polaganjem prisega gradskih zastupnika, a privremeni predsjednik Gradske skupštine Ćiro ponovo je ima čitav niz provala. Predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću Ćiro je zahvalio nakon prisege riječima: "Hvala ti Zoki!", predsjednika HNS-a Radimira Čaćića nazvao je kurpulentnim, Moranu Palilković Gruden nazvao je Morina, na Stjepana Fiolića iz HDZ-a naljutio se jer ga nema u dvorani prilikom polaganja prisege, a ime zastupnika SDP-a Tomislava Sauche uopće nije znao pročitati. Sve Ćirine izjave gradski zastupnici pozdravili su pljeskom.

Za predsjednika novog saziva Gradske skupštine očekivano je izabran esdepeovac Boris Šprem, a za zamjenike su izabrani Tatjana Holjevac, Morana Paliković-Gruden, Jasen Mesić i Josip Kregar.

"Konstatiram da je moj prijatelj Boris Šprem jenoglasno odabran za predsjednika Skupštine. Čestitam ti, možeš zauzeti svoje mjesto Borise. Morao sam u prisege unijeti malo veselja, nemojte mi to zamjeriti. Jel mogu ja sad otići?! Presjedajući ovom sjednicom osjećao sam se kao pred najvažnije utakmice – nije mi bilo lako", napuštajući mjesto privremenog predsjednika Gradske skupštine rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Vezane vijesti

Uvesti red u Zagrebački holding

Uvesti red u Zagrebački holding

Gradonačelnik Milan Bandić upozorio je danas, govoreći o stanju u Zagrebačkom holdingu da bi, ako se nešto ne promijeni i ne uvede red u tu, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika