20.06.2009. / 16:28

Autor: Hina

Umag: Međunarodni festival komornog teatra "Zlatni lav" od 26. lipnja do 5. srpnja

Festival se održava od 26. lipnja do 5. srpnja, a od 92 prijavljene predstave za festival je izabrano 11, od kojih za Grand Prix konkurira devet

Damir Zlatar FreyDamir Zlatar FreyDamir Zlatar Frey, umjetnički direktor i izbornik 10. međunarodnog festivala komornog teatra "Zlatni lav", predstavio je danas na konferenciji za tisak u umaškoj Gradskoj vijećnici program toga festivala.

Festival se održava od 26. lipnja do 5. srpnja, a od 92 prijavljene predstave za festival je izabrano 11, od kojih za Grand Prix konkurira devet.

Dvije predstave prikazat će se izvan konkurencije na novoj sceni na Trgu slobode, i to pri zatvaranju i otvaranju festivala.

U deset festivalskih dana u Umagu će nastupiti kazališne i baletne družine iz Zagreba, Rijeke, Ljubljane, Maribora, Celja i Sarajeva.

Predstave će ocjenjivati tročlani festivalski žiri u sastavu Manca Košir, diplomirana novinarka, magistrira sociologije te doktor filoloških nauka iz Ljubljane, zatim Jelena Veljača, glumica i scenaristica iz Zagreba te Dubravka Ostojić, glumica iz Zagreb. Glasovanje publike nadzirat će glumica Kostadinka Velkovska.

Ceremonijal svečanog otvaranja počinje u petak, 26. lipnja, u 21 sat prijemom umjetnika u gradskoj palači, defileom bikera iz Udruge Staari rokeri te paljenjem festivalske baklje u parku ispred gradskog kazališta.

Zlatni lav održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Istarske županije, Grada Umaga, gradske Turističke zajednice.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika