23.06.2009. / 11:23

Autor: Andrea Belin

Last minute dijeta: Smršavite 3 kilograma u tjedan dana

Ne paničarite zbog skidanja u kupaći kostim, ako ste dosad sabotirali dijete, sada je pravo vrijeme da odaberete onu koja će vam pomoći da na plažu dođete u vitkom izdanju

Voćna dijeta jako je efikasnaVoćna dijeta jako je efikasnaJeste li i vi jedna od onih koje svakog vikenda čvrsto odlučuju da od ponedjeljka započinju dijetu? No, često već u srijedu prestajete s izgladnjivanjem? Odaberite jednu od "mini" dijeta koje vam nudimo i niste ni svjesni kojom ćete se brzinom riješiti masnih naslaga!

"Voće i povrće" dijeta

U voću se nalazi mnogo zdravih sastojaka koji ne sadrže masnoću, ali je bogato tvarima koje će vas zasititi i jako brzo otopiti masne naslage.
Za doručak pojedite jogurt s 300 grama sezonskog voća, a za ručak će biti dovoljno 300 ml bistre juhe i 300 grama izgnječene kuhane mrkve. Prije spavanja pojedite miješanu salatu od voća ili povrća.
Banane i grožđe imaju puno šećera, stoga ih izbjegavajte. Masline sadrže masnoće pa i njih nemojte konzumirati ako se odlučite za ovu dijetu.

"Riža" dijeta

Mala zrna riže su jako ukusna, a također sadrže i puno vitamina. Neki rižini sastojci izbacuju vodu iz organizma.
Ujutro kada se probudite pojedite salatu od sezonskog povrća. Za ručak i večeru pripremite 200 grama riže i podijelite na dvije porcije. Jednu pripremite s pireom od jabuka, a drugu s 300 grama dinstanog povrća pomiješanog sa žlicom ulja. Riža se kuha 40 minuta bez soli, jer sol zadržava vodu u tijelu. Umjesto solju, začinite ga cimetom ili nekim drugim začinskim biljem.

"Krumpir" dijeta

Krumpir je idealna namirnica za dijetu jer ne sadrži masnoću, ima mnogo kalija i stvara osjećaj sitosti, a ne deblja. Za doručak pojedite šnitu integralnog kruha i file od lososa. Za ručak dva pečena ili kuhana krumpira začinite po želji, a možete dodati i kiselo vrhnje. Navečer 200 grama krumpira pripremite sa 350 grama dinstanog povrća.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika