25.06.2009. / 09:49

Autor: Hina

Kazalište "Ulysses" predstavilo novu sezonu

Ravnatelj "Ulyssesa" Rade Šerberdžija je, podsjetivši je da je to 9. sezona toga kazališta, rekao da će biti izvedena samo jedna praizvedba - "Don Juan"

Rade ŠerbedžijaRade ŠerbedžijaKazalište "Ulysses" predstavilo je danas u Gradskom dramskom kazalištu "Gavelli" u Zagrebu novu kazališnu sezonu na Malom Brijunu i najavilo praizvedbu Moliereova "Don Juana" u režiji Paola Magellija i dramaturgiji i adaptaciji Željke Udovičić.

Ravnatelj "Ulyssesa" Rade Šerberdžija je, podsjetivši je da je to 9. sezona toga kazališta, rekao da će biti izvedena samo jedna praizvedba - "Don Juan".

Dodao je da će sezona početi s dva koncerta Đorđa Balaševića 9. i 10. srpnja, a nakon toga su na rasporedu tri reprizne predstave "Balada Petrice Kerempuha" od 16. do 18. srpnja.

U "Don Juanu" nastupit će Rakan Rushaidat (u naslovnoj ulozi) te Milan Pleština, Lucija Šerbedžija, Ksenija Marinković, Nikola Ivošević, Damir Poljičak, Miodrag Krivokapić, Ana Begić, Nina Violić i drugi.

Govoreći o radu na toj predstavi, redatelj Magelli je istaknuo da je podjela uloga atipična te da je riječ o tekstu koji je zbog Moliereova agnosticizma bio 200 godina zabranjivan za izvođenje.

Dodao je da je Zagreb kao kazališno središte bio više sklon Shakespeareu, a da se na Molierea više gledalo kao na glumca, a ne na čovjeka koji je bio u neprestanoj borbi i obračunu sa smrću, odnosno opsjednutošću onim što se događa nakon smrti.

Molierea je zaokupljala i estetika, a polemički ton njegovih tekstova uvijek je u drugome planu, kazao je Magelli.

Komentari

registracija
5/2/08

mrvabrada, 25.06.09. 11:17

nisam protiv toga da se Rade Šerbeđija igra redatelja i glumca, protiv toga sam da vraća neprijatelje Hrvatske Što će nam Krivokapić u Hrvatskoj, otišao je svojom voljom i neka mu je tamo gdje je sa srećom. Šerbeđija ako misli napraviti glumačku Jugoslaviju neka je stvara u Americi a ne na najljepšem Hrvatskom otoćju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika