29.06.2009. / 12:45

Autor: Martina Čizmić

Odbrojavanje do Rokaj Festa: Još 4 dana

U subotu pogledajte Primal Scream, Superhiks, Hard Time, Sinestet i Dosh Lee

Rokaj se održava od 3.-5.srpnja u ZagrebuRokaj se održava od 3.-5.srpnja u ZagrebuROKAJ FEST i ove godine donosi 3 dana sjajne svirke, puno dobrih vibracija, preko 40 bendova sa svih strana svijeta i sjajno druženje i zabavu za Rokaj generaciju!

U subotu nastupaju:

PRIMAL SCREAM
Legendarni britanski pioniri alternativne rock glazbe - Primal Scream napokon stižu u Hrvatsku. Njihovo dugoočekivano pojavljivanje još je jedna od ekskluziva Rokaj festa. Ovaj kultni band britanske i svjetske rock scene po prvi puta ćemo gledati i slušati u ovom dijelu Europe u subotu na velikoj bini Rokaj festa. Koncertna atrakcija pod vodstvom Bobbyja - Primal Scream su tijekom svoje prebogate karijere prodali preko deset milijuna ploča i iznjedrili mnoštvo hitova na vrhovima top ljestvica. Uz njihovu glazbu su odrasle mnoge generacije fanova, a kritičari se slažu da su "osigurali svoje mjesto u povijesti glazbe s kraja 20-tog stoljeća!" Primal Scream su jedan od najvažnijih i najdugovječnijih britanskih bandova. "Get your rocks of honey!"

SUPERHIKS
Prvi makedonski band koji će zasvirati na Rokaj festu je ujedno i ponajbolji band iz te države. Superhiksi stižu iz Skoplja, a hrvatska publika već dobro poznaje ove vesele ska/rock/punk/reggae veseljake. Njihovi klupski koncerti su uvijek rasprodani, a u rodnoj makedoniji rasprodaju i dvorane. Na Rokaj festu imat ćemo ih prilike čuti u sklopu proslave 15 rođendana banda, a uz njihove vesele puhače i mješavinu balkanskog etno zvuka sa punkom i reggaeom dobra zabava je zagarantirana. Ponoć u subotu na second stageu uz sedmočlanu makedonsku ekipu trebao bi biti jedan od skrivenih aduta ovogodišnjeg Rokaj festa i najugodnije iznenađenje za sve koji ih nikada nisu čuli.

HARD TIME
Ove godine Hard Time slavi 18 godina banda i gdje bolje započeti slavlje nego na najvećem rock festivalu. U dugogodišnjoj karijeri ovi su zagrebački hard rockeri svirali širom svijeta, pa tako i na najvećem hard & heavy festivalu u Europi - Wacken open airu, a binu su dijelili sa velikanima poput Motorhead, Deep Purple, Cult, Scorpions, Uriah Heep ili Cliff Williams (AC/DC). Hard Time priprema novi studijski album i specijalno će na second stageu Rokaj festa će u subotu izvesti nekoliko novih pjesama uz svoje stare hitove.

SINESTET
Sinestet je zagrebačko splitska hip hop supergrupa! Čak pet MC-a iz ponajboljih bandova sa hrvatske rap scene (TBF, Elemental, ST!llness) bacaju rime uz sjajni band. Ovi apsolutni prvaci nezavisnog undergrounda hrvatskog Hip-hopa zatvorit će nedjelju svojim nastupom na second stageu. Njihov beskompromisni zvuk i isto takve rime zadovoljit će i najveće sladokusce.

DOSH LEE
Pobijedivši na prestižnom HGF-u Dosh Lee su si osigurali mjesto na glavnoj bini rokaj festa 09. DOSH LEE su zagrebački punk-funk alter rock satav i odnijeli su uvjerljivu pobjedu po ocjeni stručnog žirija, a rokaj im daje priliku da se pokažu i širokoj publici.

Vezane vijesti

Rokaj fest otkazan, ali Slayeri ipak dolaze!

Rokaj fest otkazan, ali Slayeri ipak dolaze!

Zbog male prodaje ulaznica organizatori su odlučili otkazati postojeći koncept Rokaj festa. No, dio predviđenih bendova ipak će doći u Zagreb te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika