01.07.2009. / 12:14

Autor: Andrea Belin

Mršavite bez gladovanja: Vitkost znači sitost

Manja količina hrane se brže razgrađuje jer je dostupnija sokovima za probavu i enzimima koji se nalaze u njima

Zdravije je jesti manje zalogajeZdravije je jesti manje zalogajeZna se da hranu treba konzumirati u više manjih obroka, no malo je onih koji se toga pridržavaju. Međutim, to je jedini način da se izbjegne gojaznost i olakša probava. Unatoč tome većina ljudi još uvijek prakticira konzumaciju hrane u jednom obroku. Nudimo vam nekoliko savjeta kako bi se napokon uvjerili da je takav način zavaravanja želuca pogrešan!

Metoda "malih zalogaja"

Kako se ne bi doveli u situaciju da mjesecima morate skidati višak kilograma, konzumirajte hranu nekoliko puta na dan u manjim porcijama. Primjerice, kolače podijelite u dva dijela, a deserte servirajte u manjim čašama. U tanjur također nemojte stavljati velike porcije.

Naime, organizam lakše probavlja male količine hrane, a olakšana je i apsorpcija hranljivih sastojaka. Premda smo već siti, često iz pristojnosti prisiljeno pojedemo sve što se nalazi na tanjuru. Slična je situacija i s kolačima, no sljedeći put promjenite taktiku.

Manje porcije će vas također zasititi, a nećete se udebljati.
Manja količina hrane se brže razgrađuje jer je dostupnija sokovima za probavu i enzimima koji se nalaze u njima. Na taj način organizam u većim postocima iskorištava nutrijente koje smo unjeli hranom. Nismo ni svjesni koliko ovakvom prehranom pomažemo organizmu da ekonomičnije iskoristi hranu kao svoje pogonsko gorivo.

Prednosti malih zalogaja:
1. Bolja probava
2. Premda je situacija potpuno drugačija, javlja se osjećaj da smo pojeli više
3. Osjećaj lakoće u tijelu
4. Uživanje u različitim okusima
5. Nema prejedanja

Vezane vijesti

Poljaci ostavili dijete 45 minuta u automobilu na vrućini

Poljaci ostavili dijete 45 minuta u automobilu na vrućini

Policija je kazneno prijavila dvoje Poljaka koji su na Krku 45 minuta ostavili dijete zatvoreno u automobilu na velikoj vrućini, izvijestila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika