06.07.2009. / 14:05

Autor: Nacionalova redakcija

Tri dana rokanja na Rokaj Festu

Ukupno oko 20 tisuća ljudi posjetilo je tijekom tri dana Rokaj fest na Jarunu

Davor Gobac i Psihomodo pop bili su posebno iznenađenjeDavor Gobac i Psihomodo pop bili su posebno iznenađenjePrvi dan Rokaj festa nije bio baš mnogo posjećen, no svi koji su došli imali su prilike uživati u fenomenalnoj argentinskoj rock skupini Karamelo Santo koja je doslovno euforično ponijela čitavu publiku. Svi oni koji vole Hladno pivo uživali su u najvećim hitovima, a smijeh i ovacije je izazvao Psihomodo Pop i legendarni Davor Gobac koji unatoč 26 godina, koliko postoji grupa, nije izgubio svoj šarm.

Psihomodo Pop je na Rokaj festu bio grupa iznenađenja, odsvirali su svoje najveće hitove, a publiku je ponijela pjesma “Frida”. Osim toga Gopčevi psihomodopopovci odsvirali su i svoju prvu reggae pjesmu "Stabilno".

Pred kraj prvog dana Rokaj festa publiku je oduševio Goran Bare i njegove Majke, a publika je u glas s rockerima izvela pjesmu “Budi ponosan”, te legendarni “Baretov blues”.

Pored naših poznatih rock sastava koji su otvorili ovogodišnji Rokaj fest publika je od 17: 50 do ranih jutarnjih sati uživala u izvedbi još sedam bendova, a čitav program zatvorila je zadarska hip hop/etno/ska/reggae grupa Postolar Tripper.

Drugog dana Rokaj festa na Jarunu se okupilo znatno više ljudi, oko 10 tisuća, što je ujedno bilo i najviše tijekom ova tri dana. Program je počeo nešto ranije no u petak, već oko 17 sati.

Prava svirka započela je sa Toydollsima koji su natjerali svojim standardnim repertorom okupljene na konstantno skakanje. Njihova energija i komunikacija sa posjetiteljima zagrijala je atmosferu i pripremila teren za grupe koje su slijedile.

Nakon Britanaca uslijedili su riječki rokeri Let 3 koji su svojim performansom pokušali dovesti publiku do ludila. No, iako standardno dobri, okupljeni su se tek rasplesali na dobro poznate hitove poput "Profesor Jakov" i "Izgubljeni".

Zvijezde večeri ipak su bili britanski Primal Scream, zbog kojih se isplatilo čekati cijelu večer. Tijekom sat i pol vremena žestoke svirke, Primal Scream je izmijenio toliko žanrova i podžanrova da je u pojedinim trenucima izgledalo kao da je svaku pjesmu svirao drugi bend. Većina je okupljenih zadovoljno klimala glavom i komentirala kako je Primal Scream podigao Rokaj fest za jednu klasu više.

Posljednji dan Rokaj festa, unatoč kiši koja je pala i zbog koje je raspored koncerata bio pomaknut za sat vremena, opravdao je očekivanja publike. Od headlinera prvi su na velikoj pozornici nastupili The Charlatans, britanski alternativni rock band. Nakon njih je na maloj pozornici nastupila sjevernoamerička grupa The Bellrays koja kombinira garage rock sa soul načinom pjevanja.

Nastup Bellraysa predvođenih pjevačicom iznimnih vokalnih sposobnost Lisom Kekaulom iako je trajao svega četrdesetak minuta oduševio je publiku. Razorlight najavljeni kao strane zvijezde festivala, ujedno su i jedini band na Rokaj festu na čijem je bisu publika inzistirala. Svojim hitovima America i In The Morning oduševili su okupljene i na pravi način zatvorili trodnevni Rokaj fest.

Vezane vijesti

Rokaj fest otkazan, ali Slayeri ipak dolaze!

Rokaj fest otkazan, ali Slayeri ipak dolaze!

Zbog male prodaje ulaznica organizatori su odlučili otkazati postojeći koncept Rokaj festa. No, dio predviđenih bendova ipak će doći u Zagreb te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika