06.07.2009. / 17:25

Autor: Andrea Belin

Pijem dakle mršavim: Finim gutljajima do savršene linije

Znate li već koji su idealni za održavanje savršene linije, a ima i onih koji će vam pomoći da se vrlo brzo riješite još kojeg neželjenog kilograma. Uživajte!

Čajevi se preporučuju u svako doba godineČajevi se preporučuju u svako doba godineHladnih napitaka koji će vas osvježiti u ovim vrućim ljetnim mjesecima doista ima puno, međutim neka pića sadrže jako puno kalorija. Sigurni smo da ste mjesecima vježbali kako bi postigli savršenu liniju tijela, stoga ne bi bilo dobro da sve upropastite već nakon nekoliko dana. Saznajte koji napitci su idealni za održavanje savršene linije, a ima i onih koji će vam pomoći da se vrlo brzo riješite još kojeg neželjenog kilograma!


Voda
Želite li ugasiti žeđ, a izbjeći dodatne kalorije pijte vodu. Preko jetre i bubrega eliminiraju se štetne tvari, a bez vode ovakvi procesi odvijaju se puno sporije. Osim toga, tekućina bez okusa i mirisa bogata je mineralima. Koži vraća elastičnost i obnavlja stanice. Dakle, vodu možete piti u neograničenim količinama i ne trebate se bojati da ćete se udebljati.
Sokovi
Slatki voćni sokovi i limunada sadrže oko deset posto šećera, a to znači sto grama po litri. Dakle, jedna litra takve tekućine sadrži 400 do 500 kalorija. Ukoliko se borite s viškom kilograma, izbjegavajte slatke sokove. Radije konzumirajte napitke bez šećera.
Čaj
Čajeve također smijete konzumirati u velikim količinama jer osim što gase žeđ, ne sadrže kalorije. Jedna šalica čaja ima otprilike jednu kaloriju. Većina čajeva blagotvorno djeluje na organizam. Zeleni čaj izbacuje štetne tvari iz organizma dok biljni pomažu pri mršavljenju.
Kava
Kava ne sadrži masti i ima jako malo kalorija. Jedna šalica sadrži otprilike tri kalorije. Međutim kava nije dijetalna, stoga uz šalicu kave obavezno popijte čašu vode.
Mlijeko
Kod konzumacije mlijeka valja biti oprezan. Ako se ne želite boriti s viškom kilograma, pijte mlijeko sa niskim sadržajem masti. Mlijeko ne može da ugasi žeđ, ali je bogato važnim hranljivim tvarima.

Napitci za mršavljenje

1. Sok od cikle
Eliminira višak vode u organizmu i potiče rad želuca. Isjeckajte šest listova salate, jednu brokolu, pola korijena komorača i jednu ciklu. Sve zajedno iscijedite i popijte.
2. Sok od krastavca
Osim što potiče mršavljenje, jača krv. Isjeckajte jedan korijen komorača, pola krastavca i dvije do tri mrkve. Također sve zajedno iscijedite i popijte.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika