06.07.2009. / 18:17

Autor: Hina

Bugarski doministar uhićen zbog navodnog kupovanja glasova

Filipov, jedini bugarski doministar romskog podijetla, bit će optužen za "zloporabu ovlasti i organiziranje skupine za kupovanje glasova", rekao je sofijski tužitelj Nikolaj Kokinov za agenciju Fokus

Bojko BorisovBojko BorisovBugarski doministar Alexander Filipov uhićen je u ponedjeljak, dan nakon općih izbora, pod optužbom da je pokušao kupiti glasove.

Zamjenik bugarskog ministra za izvanredna stanja osumnjičen je da je pokušavao kupiti glasove u zamjenu za odobravanje projekata koje financira Europska unija, javio je državni radio.

Najvjerojatniji budući bugarski premijer Bojko Borisov, čija je stranka premoćno pobijedila na izborima, najavio je da će ukinuti čitavo ministarstvo za izvanredna stanja, koje je dosad kontrolirala stranka turske manjine DPS.

Filipov, jedini bugarski doministar romskog podijetla, bit će optužen za "zloporabu ovlasti i organiziranje skupine za kupovanje glasova", rekao je sofijski tužitelj Nikolaj Kokinov za agenciju Fokus.

Konzervativna stranka GERB Bojka Borisova osvojila je 40 posto glasova premoćno pobijedivši dosad vladajuće socijaliste koji su osvojili oko 18 posto glasova.

Vezane vijesti

Italija otvorila tržište rada Bugarima i Rumunjima, Njemačka djelomice

Italija otvorila tržište rada Bugarima i Rumunjima, Njemačka djelomice

Njemačka i Italija otvorile su od 1. siječnja svoja tržišta rada za Bugare i Rumunje, u slučaju Njemačke djelomično, objavila je bugarska novinska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika