09.07.2009. / 13:46

Autor: Tamara Janušić

Muški kutak: Kako, kada i gdje nositi kratke hlače

Ljeti sve češće viđamo muškarce u kratkim hlačama. Od onih za koje je najbolja opcija da odrežu par starih traperica do onih koji u dućanu pomno biraju hoće li ove godine nositi hlače ispod koljena ili do koljena, s puno džepova ili bez njih. Pa za njih evo nekoliko savjeta za lakši izbor

I prugice su ljetni imperativI prugice su ljetni imperativPrvo pravilo je da nikada ne nosite kratke hlače na crtu.U Hrvatskoj golf nije najpopularniji sport, pa ako ga ne igrate, izbjegavajte ih.

Jer ako ih nosite možete uz njih odjenuti i crne čarape na bijele cipele, dodati na sve to štap i bit ćete pravi otmjeni gospodin u godinama. Mislimo, dakako, na 90 i nešto.

Dobar izbor definitivno nisu ni hlače za teretanu. Nemojte ih nositi u grad, na večeru, a ako ne želite ostati samac s 60 mačaka nemojte ih nositi na spoj. Žene će vam više zamjeriti to od bljedunjavih tankih nožica. Za kuću i teretanu su prihvatljive.

Nadalje, ako stvarno želite biti stilski osviješteni, stvarno izbjegavajte bilo kakve odrezane hlače, bile one od trapera ili nekog drugog materijala. Jednostavno nemaju nikakav modni smisao. A neće im pomoći ni da stavite remen, uvučete košulju i još za remen zataknete mobitel. Držite se hlača od laganog trapera, lanene košulje koja lagano leprša i kožnatih japanki.

Problem džepova ćete lako riješiti jer za to postoji nepisano pravilo godina. Što ste stariji, džepovi moraju biti manji. Do 50-e bi trebali potpuno nestati. Tužno, ali istinito.

Ipak, da se ovaj tekst ne bi sastojao samo od onoga što ne bi trebali ili smjeli raditi, ima i stvari koje su poželjne.

Jedna od najpoželjnijih su lanene hlače. Pogotovo uz lanenu košulju i kožnate japanke. I to ne samo u bijeloj već i u khaki boji, te tamno plavoj ili nekoj maslinastoj.

I pokušajte investirati u skuplje i modernije, kao što su one u Brionima, Ralph Laurenu i Bossu. Jednostavno zato što će vam biti u njima udobnije i nećete ih morati baciti u smeće kada se svratite s ljetovanja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika