09.07.2009. / 15:43

Autor: Tamara Janušić

PFW: Gallianu su pljeskali, Lacroix je plakao, Anna Wintour otišla na pola

Zadnje večeri sve pohvale je pokupio Jean Paul Gaultier, dok modni kritičari na sva usta hvale i revije Johna Galliana za Dior i Christiana Lacroixa, koji je i službeno bankrotirao

Lacroixov modelLacroixov modelZavršio je još jedan tjedan mode u Parizu i to spektakularnim revijama Elie Saaba, Josepa Fonte, Valentina i Jean Paul Gaultiera. Zadnje večeri sve pohvale je pokupio Jean Paul Gaultier, dok modni kritičari na sva usta hvale i revije Johna Galliana za Dior i Christiana Lacroixa, koji je i službeno bankrotirao.

On je to, u suzama, i ponovio na reviji na kojoj je kazao kako se ipak prisiljen povući zbog financijskih razloga. Šuška se da su svi njegovi zaposlenici već otpušteni, a reviju kojom je dominirala crna boja, zajedno s njim napravili su njegovi prijatelji i poznanici - besplatno!

Ipak, na revijama je nešto nedostajalo, bolje rečeno netko. Slavne urednice Anna Wintour i Alexandra Shulman ovaj pariški tjedan mode odlučile su djelomično propustiti i poslati svoje zamjenike. Bilo je to, dakako, veliko iznenađenje, jer je PFW jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji događaj u svijetu mode.

Gaultierova revija bila je definitivno inspirirana novim trendom kod glazbenica, i to onim da ne nose hlače već stilizirane bodije s preširokim ramenima, trend koji su pokrenule Lady Gaga i Beyonce. Te se njegova žena može opisati kao poslovna žena po danu, a domina po noći. Po Gaultieru, žena je neustrašiva i spremna na sve što joj je svijet pripremio.

Paleta oblika i dizajna kreće se od Marilyn Monroe i Jessice Rabbit, Princeze Leie i Spužvaboba Skockanog do plavuše koja je rock zvijezda s visokim konjskim repom.

Slične revije imali su Galliano i Lacroix.

Galliano je kolekciju obilježio geometričnim dizajnom, dok se neki kritičari ipak žale da je previše nalikovala na reviju donjeg rublja, no svi hvale boje koje su u svim drugim revijama nedostajale.

Fotogalerija

  • Lacroixov model

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika