09.07.2009. / 16:45

Autor: Andrea Belin

5 provjereno najboljih metoda za uspješan brak

Rezultati jednog istraživanja potvrdili su da se oko dvadeset posto parova u braku ne seksa, a svi znamo da je seks jako važan za zbližavanje partnera

Popis loših navika koje ugrožavaju sreću u životu u dvoje poprilično je dugačak. Primjerice bračnu sreću uništavaju nedostatak seksa, previše posla, prešućivanje troškova, zaboravljanje važnih datuma, prigovaranje...

Brak je puno kompromisaBrak je puno kompromisaRješavanje tih loših navika može trajati mjesecima, čak i godinama. Ukoliko se stvari ne poprave brakovi se raspadaju. Rezultati jednog istraživanja potvrdili su da se oko dvadeset posto parova u braku ne seksa, a svi znamo da je seks jako važan za zbližavanje partnera.

Dakle, neke loše navike trebaju prestati prije nego vam se raspadne brak. Nudimo vam nekoliko takvih navika kojima se u braku ne pridaje pažnja, a vjerovali ili ne, već nekoliko puta se pokazalo da su "sitni" problemi glavni krivci što život u dvoje ne potraje dugo!

Višak kilograma
Nakon što uplove u bračnu luku žene prestaju brinuti o svom izgledu. Poslije poroda da i ne govorimo. Premda vam to ne žele priznati, uočljive promjene na vašem tijelu nakon nekog vremena muškarcima počnu smetati. Stoga, kada stupite u brak, nemojte zanemariti izgled. Brinite o sebi kao što ste to radili i prije. U protivnom se nemojte iznenaditi ako vaša bolja polovica krene u osvajanje drugih djevojaka.

Povjerljive informacije
Vaši problemi ne bi trebali izlaziti iz vaša četiri zida. Isto tako nemojte ih rješavati u javnosti. Pohvalno je da se često posjećujete sa svojom obitelji, no ne morate ih svaki put obavijestiti kada se posvađate sa svojom boljom polovicom. Neke tajne ne morate odavati ni najboljim prijateljima.

Hobiji
Naravno da je pohvalno da kvalitetno iskoristite svoje slobodno vrijeme. No, nemojte si dozvoliti da vam hobiji postanu najvažnija stvar na svijetu. Ako supruga od jednom počnete izbjegavati, osjećati će se odbačenim. Pretpostavljate što bi se tada moglo dogoditi? Najvjerojatnije će potražiti pomoć u postelji kod druge žene.

Kućni budžet
Čak 37 posto parova svađa se zbog financija, a 82 posto njih priznalo je da skrivaju koliko su potrošili. Ako želite mir u kući i kvalitetne odnose, nemojte skrivati koliko puta ste peglali karticu. Iskrenost je najvažnija stavka za kvalitetan brak pa si nemojte dozvoliti da živite u laži. Kad tad će primijetiti da na sebi imate novu krpicu...

Pretvorite mane u vrline
Poznato je da se muškarci ne mijenjaju, ako ga nekako uspijete promijeniti, budite sigurni da će to trajati jako kratko. Psiholozi tvrde da su iritantne sitnice, kao što su prljave čarape na podu, uništile puno veza. Morate biti svjesni da nikada nećete pronaći muškarca bez mana. Ako vas određeni postupci užasno živciraju radije ga ostavite nego da se zbog toga ne prestajete svađati. Postoji i druga opcija, umjesto da ga stalno kritizirate, primjerice zbog neurednosti, pohvalite ga kada primijetite da čisti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika