10.07.2009. / 15:08

Autor: Andrea Belin

Riječ po riječ: Razgovor koji neminovno vodi do seksa

Možda će vam zvučati neobično, no konvencionalne teme stimuliraju osjetila i potiču na intimnost. Naime, stručnjaci tvrde da seksualno iskustvo ne ovisi samo o fizičkom poticaju...

Neke teme potiču na seksNeke teme potiču na seksDa striptiz u izazovnom rublju, dugotrajna predigra ili iznenađenje u spavaćoj sobi potiču seksualnu želju svima je jasno, međutim nitko ne vjeruje koliko se stvar može "zakomplicirati" jednim običnim razgovorom.

Stručnjaci su potvrdili da emocionalna bliskost pobuđuje i tjelesnu privlačnost te se nakon razgovora partneri često upućuju u spavaću sobu. Tamo razgovor završava i počinje akcija.

Možda će vam zvučati neobično, no konvencionalne teme stimuliraju osjetila i potiču na intimnost. Naime, stručnjaci tvrde da seksualno iskustvo ne ovisi samo o fizičkom poticaju. Veliku ulogu u tome imaju i psihički poticaji.

"Mnoga ljudska bića emocionalno reagiraju dok razgovaraju s drugima. Samo rijetki slijede logiku. Kako iza tema o seksu često stoje skrivene insinuacije, one evociraju seksualne želje i ostavljaju nas uzbuđenima. Nije više u pitanju ni sama tema o kojoj se govori, ključan može biti ton, glas i govor tijela koji odašilje signale", objašnjava psihijatar Avdesh Sharma.

Dakle, razgovori o pornografiji, seksualnim fantazijama i pozama u seksualnom odnosu izazivaju odgovarajuće raspoloženje i partneri ne mogu odoljeti jedno drugome te je seks jedina stvar o kojoj tada razmišljaju.

Ukoliko smatrate da je vaš seksualni život uistinu siromašan, obavite jedan kvalitetan razgovor sa svojom boljom polovicom i automatski ćete se uputiti u spavaću sobu...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika