12.07.2009. / 16:26

Autor: Hina

Jedanaest ozlijeđenih na utrkama bikova u Pamploni

Proslava sveca zaštitnika glavnog grada španjolske pokrajine Navarra svake se godine održava od 6. do 14. srpnja, a utrke bikova svakodnevna su poslastica tijekom trajanja slavlja

Svake godine bikovi ozlijede nekoliko trkačaSvake godine bikovi ozlijede nekoliko trkačaŠesta utrka bikova u okviru proslave San Fermina u Pamploni ove je sezone bila posebno krvava jer je jedanaest osoba ozlijeđeno u nedjelju, među kojima dvije "vrlo teško", objavila je organizacija, dva dana nakon smrti španjolskog trkača u petak.

Dva su muškarca probodena. Prvi u vrat, a drugi u grudni koš i leđa, izjavila je glasnogovornica. Smjesta su operirani. Liječnici se nadaju da će ih moći spasiti, dodala je ona.

Još su tri trkača ranjena u leđa i ruku.

Šest je osoba hospitalizirano zbog različitih ozljeda. Jedna je pala u nesvijest zbog udarca u glavu ali je sad dobro. Nacionalnost ozlijeđenih zasad je nepoznata.

U petak je 27-godišnji španjolski trkač smrtno stradao u četvrtoj utrci bikova nakon što mu je proboden vrat.

Bikovi iz uzgoja Miure, čuveni po visokom stasu i borbenosti, i u nedjelju su dokazali svoje atribute ranivši najviše trkača od početka utrka bikova u okviru proslava San Fermina koje su počele u ponedjeljak.

Proslava sveca zaštitnika glavnog grada španjolske pokrajine Navarra svake se godine održava od 6. do 14. srpnja, a utrke bikova svakodnevna su poslastica tijekom trajanja slavlja.

Vezane vijesti

Napadi na gradove u Siriji

Napadi na gradove u Siriji

Sirijske postrojbe vodile su u četvrtak napade na pobunjeničke gradove, posebice u pokrajini Idleb, usmrtivši najmanje jednog civila, izvijestio je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika