26.07.2009. / 18:28

Autor: Boris Bilas

Strava u Stockholmu: Majka i njezinih 5 kćeri izgorjele u požaru

Ovo je najteža nesreća u Švedskoj od 1998., kada je u požaru tijekom jedne proslave u lokalu u Goeteborgu poginulo 63 ljudi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaČetrdesetdvogodišnja Somalijka i njezinih pet kćeri u dobi od 1 do 16 godina poginule su u požaru koji je u noći na nedjelju zahvatio njihovu zgradu u predgrađu Stockholma, doznaje se od švedske policije.

Šesta kći je primljena u bolnicu u kritičnom stanju, a osma osoba, također hospitalizirana, zadobila je lakše ozljede, po novom izvješću objavljenom u nedjelju poslijepodne.

Požar je izbio u subotu oko 22 sata u stambenoj zgradi u Rinkebyju, petnaestak kilometara zapadno od središta Stockholma i brzo se proširio.

Žrtve koje su ostale na gornjim katovima otrovale su se dimom pokušavajući pobjeći, rekao je glasnogovornik policije.

Uzrok nesreće zbog koje je evakuirano dvadesetak osoba uz pomoć većeg broja vatrogasaca, još nije utvrđen, ali policija isključuje mogućnost podmetanja.

U prigradskom naselju Rinkebyju, jednom od najskromnijih u Stockholmu, živi velik broj imigranata - gotovo 90 posto stanovnika je stranog podrijetla, pokazuju općinske statistike.

Ovo je najteža nesreća u Švedskoj od 1998., kada je u požaru tijekom jedne proslave u lokalu u Goeteborgu poginulo 63 ljudi.

Vezane vijesti

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Laurent Blanc, izbornik francuske nogometne reprezentacije, može biti vrlo zadovoljan zadnjom provjerom svoje selekcije pred Euro. Francuska je u Le… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika