28.07.2009. / 17:15

Autor: Andrea Belin

Bez gladovanja: Ukusna hrana koja ne deblja

Kako se vaše tijelo ne bi previše razlikovalo od djevojaka koje šeću modnim pistama, ne trebate se odreći svih omiljenih poslastica. Samo male promjene u prehrani dovoljne su da vaše tijelo izgleda senzacionalno!

Jedite sporije
Jedite polako i manje ćete se debljatiJedite polako i manje ćete se debljatiUkoliko želite smršaviti, jedite sporije. Ako vam to nije u navici, konzumirajte tvrđe namirnice kao što su jabuke, orasi i celer jer ćete njih ionako morati dobro prožvakati. Kako bi zavarali sami sebe, na tanjur stavljajte manje porcije.
Jedite prirodne namirnice
Grickalice i slatkiše izbacite iz prehrane. Ista je stvar i s brzom hranom, kao što su hamburgeri, pizze... Osim što debljaju, ovakve namirnice nemaju uopće zdravih sastojaka.
Voće
U danima kada je potreba za slatkim najizraženija, umjesto čokolade i kolača radije konzumirajte neki voćni desert.
Obratite pažnju na piće
Neka pića zbog zanimljive ambalaže izgledaju jako primamljivo, ali ne dajte se prevariti. Ledeni čajevi i slični slatki napitci također debljaju. Pijte običnu vodu ili svježu limunadu.
Meso
Kobasice i paštete ne mogu se pohvaliti zdravim sastojcima. Stoga obratite pažnju kakvo meso kupujete.
Mediteranska prehrana
Ribu ne morate jesti samo petkom ili u danima posta. Neka se takve namirnice na vašem meniju nađu i do nekoliko puta tjedno jer su puno zdravije i što je najvažnije, ne debljaju.
Izbjegavajte hranu prije spavanja
Doručak je najvažniji obrok u danu i tog pravila se strogo pridržavajte. Ručak također može biti obilniji, ali za večeru umjesto čipsa i smokića, radije pojedite neko voće koje će vas također zasititi.
Čitajte sadržaj na deklaracijama
Namirnice često kupujemo na brzinu i ne obraćamo pažnju na sastojke. Ako želite izgledati savršeno morati ćete ozbiljno pripaziti što kupujete. Neke namirnice imaju više kalorija nego što možete zamisliti.

Vezane vijesti

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

Svijet se može hraniti s manje hrane nego što su to pokazale ranije procjene ako se okrene održivoj poljoprivredi, smanji rasipanje i zaustavi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika