09.08.2009. / 17:18

Autor: Hina

Novi napad ETA-e: Eksplodirala bomba u Palma de Mallorci

ETA se smatra odgovornom za smrt više od 800 osoba u posljednjih 40 godina koliko se bore za uspostavu neovisne Baskije na sjeveru Španjolske i jugu Francuske

Foto: ReutersFoto: ReutersBomba je eksplodirala u restoranu na plaži u najvećem gradu španjolskog otoka Mallorce, objavili su u nedjelju dužnosnici španjolske vlade.

Eksplozija je odjeknula u restoranu La Rigoletta u Palma de Mallorci, nakon što su gosti evakuirani poslije telefonskog poziva u ime baskijske separatističke skupine ETA, objavio je list El Mundo na internetskim stranicama.

Nema dojava o ozlijeđenima, prenosi list pozivajući se na bolničke izvore i dodaje da je razmjerno mala bomba bila skrivena u torbi u zahodu restorana.

ETA je krajem srpnja podmetnula bombu pod policijski automobil u Palmanovi, na zapadu Mallorce. Poginula su dvojica policajaca.

ETA se smatra odgovornom za smrt više od 800 osoba u posljednjih 40 godina koliko se bore za uspostavu neovisne Baskije na sjeveru Španjolske i jugu Francuske.

Vezane vijesti

Francuska: zemlja u ratu sa samom sobom

Francuska: zemlja u ratu sa samom sobom

Britanski povjesničar Andrew Hussey, autor knjige "Tajna povijest Pariza", u eseju za The New Statesman piše o novoj "francuskoj intifadi" - pobuni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika