22.08.2009. / 21:50

Autor: Hina

Pao rekorder: Izvučen talijanski jackpot težak gotovo 147 milijuna eura

Jackpot je rastao od siječnja, kada je posljednji put izvučen listić s dobitnom kombinacijom od 6 brojeva - od mogućih 90

Svi se pitaju tko je sretnik sa 147 milijuna eura na loto listićuSvi se pitaju tko je sretnik sa 147 milijuna eura na loto listićuTalijanski jackpot od 146,9 milijuna eura, dosad najveći iznos u Europi, izvučen je u subotu navečer, čime se završila utrka za vrtoglavim dobitkom koja traje već nekoliko tjedana, objavila je talijanska agencija Ansa.

To je drugi najveći dobitak na lotu nakon 157,7 milijuna eura na američkom MegaMillionsu u ožujku 2007., izvijestila je talijanska agencija Agicos specijalizirana za igre na sreću.

Jackpot je rastao od siječnja, kada je posljednji put izvučen listić s dobitnom kombinacijom od 6 brojeva - od mogućih 90 - uz tri izvlačenja na tjedan. Vjerojatnost da se pogodi dobitna kombinacija bila je tek 1 naspram 622 milijuna, za najmanju uplatu od 1 eura.

Procjenjuje se da se u gotovo sedam mjeseci u državnu blagajnu slilo 980 milijuna eura.

Talijanska loto groznica zarazila je i susjedne zemlje, pa je velik broj igrača iz Francuske i Njemačke prešao talijansku granicu želeći okušati sreću.

Dobitak na idućem izvlačenju u utorak bit će nešto manji od 36 milijuna eura.

Vezane vijesti

Više dobitnika rekordnog američkog jackpota

Više dobitnika rekordnog američkog jackpota

Najveći jackpot u povijesti američke lutrije od 640 milijuna dolara osvojila su najmanje tri dobitnika koji su listiće kupili u američkim saveznim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika