22.08.2009. / 22:34

Autor: Martina Čizmić

Američki forenzičari pomažu Srbima naći grob Draže Mihailovića?

Iako još nitko nije poslao službenu zamolbu za pomoć, vojni izaslanik američkog veleposlanstva u Beogradu, John Cappello istaknuo je kako su američke vlasti uvijek voljne pomoći

Draža MihailovićDraža MihailovićMisterija oko groba Draže Mihailovića već godinama draži srpsku, ali i svjetsku javnost. U posljednje vrijeme se ipak ta istraga intenzivirala, pa je tako list Politika pokrenuo i vlastitu istragu o tome gdje bi Dražin grob mogao biti.

Prema posljednjim informacijama koje je Politika objavila, nije isključeno niti da će srpske vlasti u pomoć pozvati strane stručnjake, među kojima se spominje i američki FBI.

Iako još nitko nije poslao službenu zamolbu za pomoć, vojni izaslanik američkog veleposlanstva u Beogradu, John Cappello istaknuo je kako su američke vlasti uvijek voljne pomoći.

Podsjetio je da su Srbi u Drugom svjetskom ratu spasili oko 500 američkih pilota, alil i da vlada SAD-a nikad nije zauzela stav u vezi sa Dražom Mihailovićem.

Vezane vijesti

Milanović: Rehabilitacija Draže Mihailovića je loš i kukavički pristup

Milanović: Rehabilitacija Draže Mihailovića je loš i kukavički pristup

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas kako ne odobrava proces rehabilitacije četničkog ratnog zločinca Draže Mihailovića, koji je u tijeku na… Više

Komentari

registracija
23/8/09

ABunjevac, 23.08.09. 09:38

Sto nda se trazi baljavi smrdljivi kriminalac?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika