24.08.2009. / 07:20

Autor: Hina

Pobjeda malih: Egipatski ribari svladali somalske gusare

Posade dvaju egipatskih ribarskih brodova svladale su gusare koji su ih oteli kod somalske obale i vratili su se kući s osmoricom zarobljenih gusara

Somalski pirati teroriziraju i ribare, a ne samo velike brodoveSomalski pirati teroriziraju i ribare, a ne samo velike brodoveTridesetak egipatskih ribara na dva broda, koje su prije četiri mjeseca oteli somalski gusari, pobjedonosno su uplovili u nedjelju u svoje ribarsko mjesto pošto su se uspjeli osloboditi iz zatočeništva.

U Ataki, ribarskom gradiću nedaleko od Sueza, ribarima je priređen svečani doček.

Posade dvaju egipatskih ribarskih brodova svladale su gusare koji su ih oteli kod somalske obale i vratili su se kući s osmoricom zarobljenih gusara.

Jedan od ribara je rekao da su ih gusari izgladnjivali, ali nisu iznosili pojedinosti zatočenja, niti okolnosti oslobađanja. Jedino su rekli da su gusarima dok ih je većina spavala uspjeli oteti oružje i zarobiti ih osmoricu.

Gusari su predani egipatskim vlastima tijekom ulaska brodova u egipatske teritorijalne vode, rekli su mornari.

Vlada je jamčila da će se s njima postupati "sukladno međunarodnim zakonima".

Vezane vijesti

Gusari zarobili talijanski tanker ispred Omana

Gusari zarobili talijanski tanker ispred Omana

Talijanski tanker s 18 članova posade zarobili su gusari ispred obale sultanata Omana, priopćio je u utorak napuljski brodar. "Naš brod Enrico Ievoli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika