24.08.2009. / 11:02

Autor: Hina

Udruga za zaštitu potrošača traži ograničavanje visine jackpota

Visina jackpota postala je amoralnom i skandaloznom. Jackpot potiče opasnu utrku građana koji, u nadu da će se obogatiti, sve češće riskiraju samouništenje, piše Codacons u svom zahtjevu

Italija bi mogla ograničiti jackpot na 100 milijuna euraItalija bi mogla ograničiti jackpot na 100 milijuna euraNakon što je u Toskani nepoznati dobitnik izvukao dosad najveći europski jackpot na talijanskoj lutriji od 148 milijuna eura, talijanska je vlada odlučila ograničiti dobitke u igrama na sreću.

Državno vijeće, druga najviša instanca pravosudnog sustava u Italiji, u utorak će odlučiti o zahtjevu Udruge za zaštitu potrošača Codacons koji traži da se jackpot ograniči na maksimalno 100 milijuna eura.

"Nadamo se da će suci shvatiti da je ovdje ugroženo psihološko i financijsko zdravlje građana. Visina jackpota postala je amoralnom i skandaloznom. Jackpot potiče opasnu utrku građana koji, u nadu da će se obogatiti, sve češće riskiraju samouništenje", piše Codacons u svom zahtjevu.

Vezane vijesti

Više dobitnika rekordnog američkog jackpota

Više dobitnika rekordnog američkog jackpota

Najveći jackpot u povijesti američke lutrije od 640 milijuna dolara osvojila su najmanje tri dobitnika koji su listiće kupili u američkim saveznim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika