24.08.2009. / 12:28

Autor: Andrea Belin

Uspjeh zajamčen: 6 pravih tajni svake dobre dijete

Izbor redukcije hrane koji će vam pomoći da smršavite nekoliko kilograma prepuštamo vama, no postoje neka pravila kojih bi se svi trebali pridržavati

Neka pravila vrijede za sveNeka pravila vrijede za sveKada želite smršaviti mnogi nutricionisti savjetuju da svaki dan jedete iste namirnice u malo drugačijim kombinacijama. No, većini takav način prehrane već nakon tjedan dana dosadi i mnogi olako odustaju od izgladnjivanja. Kako bi vi skinuli masne naslage, a ostali u dobroj formi te raspoloženje bilo na vrhuncu, nudimo vam novi način prehrane koji garantira uspjeh!

Hladna jela
Hladne namirnice pomažu da nakon jela ne pomišljamo na krevet, a istovremeno tope masne naslage. Stoga, izbjegavajte tople obroke. Osim toga, tuširajte se hladnijom vodom i češće boravite u hladnijim prostorijama.

Mirisi
U trenutku kada pomišljate prekinuti dijetu, u bočicu ubacite isjeckani karanfil, nekoliko zrna kave, cimet i vaniliju. Bočicu zatvorite i ostavite neko vrijeme. Nakon toga ju otvorite i pomirišite sadržaj jer ćete se, između ostalog, i smiriti.

Voda
Poznato je da svaka dijeta preporuča ispijanje veće količine tekućine bez okusa i mirisa. Ukoliko osim viška kilograma imate problema s celulitom, svaki dan pijte najmanje litru vode kako biste pročistili organizam.

Juhe
Kako u organizam ne bi unosili dodatne kalorije, svaki dan pojedite ne masnu juhu od povrća. Osim što će vas okrijepiti, nakon tanjura juhe nećete osjećati glad.

Masaža
Kada smo pod stresom najčešće izlaz iz krize potražimo u frižideru. Dakle, da bi se riješili lošeg raspoloženja, konzumiranje hrane zamijenite vježbanjem. Spustite ramena, duboko udahnite zatim izdahnite. Na ovaj način ćete izbaciti negativnu energiju iz organizma.

Kakao
Makar je to teško za povjerovati, ali kakao ima i neka ljekovita svojstva. Žličicu kakaa pomiješajte s jogurtom i lješnjakom. Smjesu držite u frižideru i slobodno se zasladite svaku večer.

Još nekoliko savjeta...
1. Svaki dan poslije jela popijte jednu žličicu jabučnog octa
2. Pijte zeleni čaj
3. Ujutro i navečer se tuširajte hladnom vodom
4. Kada pijete čaj ili jedete juhu dodajte malo nasjeckanog đumbira

Vezane vijesti

Koliko vode dnevno treba popiti

Koliko vode dnevno treba popiti

Hidracija je opskrba organizma potrebnom količinom vode. Koliko bi vode trebalo dnevno konzumirati? Najnovija istraživanja govore da je dovoljno 8… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika