27.08.2009. / 15:00

Autor: Andrea Belin

Znate li koje su 4 najbolje faze seksa

Nakon doživljavanja vrhunca seksualni čin ne bi trebao prestati. Statistike pokazuju da ukoliko partneri zanemaruju predigru, sam seksualni čin ne završi zadovoljavajuće

Poznajete li sve čeriti fazePoznajete li sve čeriti fazeFaza orgazma je najzanimljivija u seksualnom odnosu jer je tada uzbuđenje na vrhuncu. Međutim, vrhunac nije jedina stvar kojoj bi partneri trebali težiti za vrijeme seksa. Statistike pokazuju da ukoliko partneri zanemaruju predigru, sam seksualni čin ne završi zadovoljavajuće. Saznajte koje su sve faze seksualnog odnosa i na što treba najviše obratiti pažnju!

Faza pripreme

Ovo je prva i najvažnija faza u seksualnom odnosu. Na početku se partneri pokušavaju uzbuditi, a ako ne uspiju dovoljno zainteresirati jedno drugoga, teško da će odnos biti zadovoljavajući. U većini slučajeva muškarci na početku preuzimaju glavnu ulogu i pretražuju sve erogene zone partnerice. U toj početnoj fazi krv dolazi u područje genitalija i nakon toga pojavljuju se prvi znakovi užitka.

Faza uzbuđenja

Druga seksualna faza počinje kada se žena navlaži, a muškarac penisom pokušava prodrijeti u vaginu. No, valja znati da ne treba sva pažnja biti usmjerena na to područje. Dijelove tijela na koje ste obratili pažnju prilikom pripreme ne bi trebalo zanemariti.
Ukoliko je uzbuđenje na vrhuncu, povlačenje klitorisa javlja muškarcu da se približava orgazam.
U ovoj fazi mogu se javiti dva problema:
a) Užitak žene neće biti potpun ako je prodiranje penisa u vaginu odrađeno prebrzo.
b) Kako bi produžili trajanje orgazma ne bi trebalo zanemariti dodirivanje nekih erogenih zona. Koji su to točno dijelovi tijela morate saznati sami.

Faza orgazma

Orgazam nastaje kada se partneri istovremeno zadovoljavaju oralno i kada muškarac penetrira u vaginu.
Za vrijeme orgazma, pojave se grčevi mišića na području vagine. Neke žene ih znaju ojačati što produžuje trajanje orgazma. I muškarci i žene orgazam doživljavaju na različite načine. Neki u tom najfascinantnijem trenutku uživaju u tišini dok drugi ispuštaju glasne zvukove.

Faza smirivanja

U fazi smirivanja klitoris se vraća u prvotno stanje, dok kod ostalih genitalija proces smirivanja traje malo duže. Međutim, nakon doživljavanja vrhunca seksualni čin ne bi trebao prestati. Kao i na početku spolnog odnosa, nježne dodire trebalo bi prakticirati i na kraju odnosa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika