01.09.2009. / 18:50

Autor: Hina

Bijela kuća odbacila Cheneyjeve kritike zbog CIA-ine istrage

Gibbs nije komentirao Cheneyjeve konkretne izjave, već je općenito ocijenio da je njegova kritika osnivanja posebne jedinice za ispitivanja osumnjičenih za terorizam, pod okriljem FBI-a, "neutemeljena"

Dick CheneyDick CheneyBijela kuća je u ponedjeljak odbacila kritike bivšeg potpredsjednika SAD-a Dicka Cheneyja, koji je odluku Obamine vlade o istrazi mogućih nezakonitosti u CIA-inu ispitivanju osumnjičenih za terorizam nazvao "sramotnim političkim postupkom".

Glasnogovornik Bijele kuće Roberts Gibbs odbacio je komentare koje je Cheney iznio u nedjeljnom intervjuu za televiziju "Fox News" kao "neosnovane i uobičajene".

"To je ista pjesma koju slušamo doslovce od prvoga dana naše administracije. Potpredsjednik očito barata pogrješnim podatcima o mnogim stvarima", rekao je Gibbs.

Gibbs nije komentirao Cheneyjeve konkretne izjave, već je općenito ocijenio da je njegova kritika osnivanja posebne jedinice za ispitivanja osumnjičenih za terorizam, pod okriljem FBI-a, "neutemeljena".

Pošto se Cheney izrugivao s tom jedinicom, Gibbs je kazao da će je sastavljati pripadnici više agencija za sigurnost i odbacio navode da će ona djelovati pod nadzorom Bijele kuće.

"Nisam baš siguran da su predviđanja Dicka Cheneyja o vanjskoj politici dala puno ploda u proteklih osam godina, t.j. da su bila pozitivna ili, po mom najboljem sjećanju, jako točna", rekao je Gibbs na brifingu za novinare.

Bijela je kuća reagirala kad je Cheney napao vladu u intervjuu na Fox Newsu.

Odluku ministra pravosuđa Erica Holdera o imenovanju državnog odvjetnika koji će istražiti moguće zlostavljanje zatočenika osumnjičenih za terorizam u vrijeme vladavine Georgea W. Busha Cheney je opisao kao "grozan" potez koji stvara "grozan presedan".

"To je sramotan politički postupak, koji će učiniti veliku štetu, dugoročno, za našu sposobnost da imamo ljude koji će preuzeti teške poslove i donositi teške odluke, bez brige o tome što će reći iduća administracija", rekao je Cheney.

Vezane vijesti

Bivšem američkom potpredsjedniku Cheneyu presađeno srce

Bivšem američkom potpredsjedniku Cheneyu presađeno srce

Bivšem američkom potpredsjedniku 71-godišnjem Dick Cheneyu u subotu je presađeno srce u bolnici u Virginiji. Cheney je dugogodišnji srčani bolesnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika