03.09.2009. / 13:48

Autor: Daria Grudić

Jakna-neizbježan komad za odvažan i cool izgled

Ove sezone sva odjeća neka se vrti oko - jakne. Bajkerska, drapirana, u stilu osamdesetih, sa seksi zakovicama ili malo prevelika jakna vašeg dečka opet su in

Bajkerski stil je inBajkerski stil je in'Moćan' look je u igri stoga i ne iznenađuje da se glomaznije jakne vraćaju u modu. Dobra jakna začiniti će svaku kombinaciju, od blještave večernje haljine do izblijeđenih traperica. Među raznim modelima, oblicima i bojama svaka bi žena mogla naći onu koja pristaje njoj i njezinom ukusu.

Uniseks jakna koju možemo vidjeti u kolekcijama Stelle McCartney i Alexandera Wanga već se nekoliko sezona pojavljuju na sceni, no sada su evoluirale od povremenog vađenja iz kutka ormara do obaveznog komada pri izlasku na ulicu. Nađete li onu pravu, zaljubiti ćete se odmah u nju i u cool osjećaj koji vam daje, jednostavno nećete moći razumjeti kako ste do sada mogli bez nje.

Ako pak umjesto autoritativnog looka želite pomalo buntovnički, bajkersa jakna je pravi izbor za vas. Crna kožna jakna kakva se nalazi u kolekcijama YSL-a i Balmaina je najbolji način za isfuravanje grunge looka iz devedesetih inspiriranih Kate Moss i Johnnyjem Deppom, no maslinasta i siva su također cool.

Ako si ne možete priuštiti kožnu jaknu, ne pokušavajte s umjetnom, već radije isprobajte crni jeans. S gore navedenim jaknama kombinirajte uske traperice i hlače s dugim drapiranim majicama ili ultraženstvenim haljinama. Uglavnom sve osim kožnih hlača u čemu biste izgledali kao oderana mačka.

Jakne s naramenicama, raznim zakovicama, bedževima, finim materijalima, šljokicama i raznim detaljima također su odličan izbor, no s njima pripazite i odjenite ih na jednostavniju odjeću kao što su traperice.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika