18.09.2009. / 16:05

Autor: Andrea Belin

Svatko to može: Fitness tajne pravih mršavica

Ne brinite, nije riječ o rigoroznim dijetama ili teškoj fizičkoj aktivnosti. Uz par jednostavnih trikova za koje ne treba puno vremena, lako ćete se vratiti u formu od prije deset godina

Vježbati se može i u ureduVježbati se može i u ureduAko ste napokon donijeli čvrstu odluku da želite smršaviti, nudimo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da se u kratkom razdoblju vratite na kilažu od prije desetak godina. Ovaj put nije riječ o rigoroznim dijetama ili teškoj fizičkoj aktivnosti. Za početak je dovoljno izbjegavati vožnju liftom, a lagani trening možete obaviti i pred televizorom dok gledate omiljenu seriju. Zvuči zanimljivo, zar ne?

Sistematski pregled
Ukoliko se već nekoliko godina niste bavili apsolutno nikakvim fizičkim aktivnostima, bilo bi dobro napraviti sistematski pregled. Ovakav pregled naročito se preporuča osobama koje su prešle tridesetu.

Zatezanje mišića
Rijetke su one žene koje se mogu pohvaliti mišićavim tijelom, no ukoliko spadate u tu skupinu, vjerujemo da biste mišiće željeli zategnuti, a da pri tom ne povećate mišićnu masu. Savjetujemo da umjesto utezima, vježbate s rastezljivim trakama. Jednu takvu vježbu ponavljajte najmanje petnaestak puta.

Lagani trening
Početnici ne smiju pretjerivati s vježbanjem jer su velike šanse da će dobiti upalu mišića zbog koje će izgubiti volju za vježbanjem. Ako ste se odlučili za džoging, pet minuta trčanja biti će sasvim dovoljno s tim da s vremena na vrijeme pauzirate. Zatim postepeno povećavajte intenzitet.

Gimnastika ispred televizora
Dok gledate omiljenu seriju, prakticirajte vježbe za ruke. Ako nemate pri ruci rastezljive trake, uzmite dvije plastične boce od pola litre i napunite ih vodom. Ruke ispružite sa strane u visini ramena i naizmjence ih savijajte u laktovima, naravno sa spomenutim bocama.

Tenisice pored kreveta
Odredite si jedan dan u tjednu u kojem si možete priuštiti šetnju ili trčanje. Večer prije, pored kreveta pripremite tenisice. Ujutro kada se probudite, adekvatna obuća za šetnju, potaknuti će vas da krenete u misiju skidanja viška kilograma.

Lift
Lift je jedan od najvećih neprijatelja žena s viškom kilograma. Međutim, ako ste zaista čvrsto odlučili da ćete se u sljedećih nekoliko mjeseci posvetiti izgledu, izbjegavajte vožnju liftom. Jeste li znali da svaka trideseta stepenica "sagorijeva" pedeset kalorija.


Važno je znati:
1. Kalorije sagorijevaju već nakon desetak minuta
2. Za vrijeme treninga pratite otkucaj srca u minuti
3. Poslije trideset minuta vježbanja popijte 250 ml vode
4. Preskakanje konopca još uvijek je jedna od najučinkovitijih metoda za sagorijevanje kalorija

Vezane vijesti

Karl Lagerfeld: Punašnim ženama nije mjesto na modnim pistama

Karl Lagerfeld: Punašnim ženama nije mjesto na modnim pistama

Nakon što je njemački mjesečnik Brigitte objavio kako će od sada na svojim stranicama imati samo "prave žene", što bi u prijevodu značilo: one s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika