20.09.2009. / 10:29

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Jak potres kod Ancone osjetio se na širem priobalnom području Hrvatske

Prema posljednjim podacima nitko nije bio ozlijeđen

Talijani su prestrašeni zbog potresaTalijani su prestrašeni zbog potresaSeizmološka služba Republike Hrvatske zabilježila je u nedjelju rano ujutro jak potres s epicentrom blizu talijanske Ancone koji se kod nas osjetio na širem priobalnom području (Lošinj, Pag, Dugi otok, Kornati pa sve do Šibenika).

Potres se dogodio u 5.49 sati, magnituda potresa iznosila je 4,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII stupnjeva MCS ljestvice, javio je Geofizički zavod Republike Hrvatske. S obzirom na jačinu u Italiji je mogao izazvati materijalne štete, navodi Zavod.

Talijanski mediji izvještavaju kako je nakon potresa među ljudima zavladala panika, što je uzrokovalo preopterećenje telefonskih linija prema hitnim službama. Trenutno su na terenu vatrogasci i istražitelji koji pokušavaju utvrditi ima li štete od potresa. Prema posljednjim podacima nitko nije bio ozlijeđen.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika