21.09.2009. / 14:58

Autor: Andrea Belin

Isprobajte: Pića koja provjereno djeluju protiv stresa

Ako vam se u određenim situacijama, primjerice prije važnog ispita ili poslovnog sastanka, znoje ruke i hvata vas panika, takvu vrstu straha možete pobijediti čašom mineralne vode. Povremeno je dozvoljena i čašica alkohola....

Prije ljubavnog sastanka dozvoljena je i čaša i vinaPrije ljubavnog sastanka dozvoljena je i čaša i vinaUkoliko ste primijetili da prije važnih poslovnih sastanaka u posljednje vrijeme osjećate nervozu, a i svakodnevne obaveze sve više vas opterećuju, vrijeme je da poduzmete nešto po tom pitanju. Umjesto različitih tableta za smirenje, nervozu možete pobijediti određenim napitcima za koje smo sigurni da imate kod kuće. Mlijeko i sok od paradajza samo su neki od napitaka koji pobjeđuju stres u određenim situacijama!

1. Prazan želudac uzrokuje nervozu
Kada nakon obilnog doručka već oko jedanaest sati počinjete osjećati glad, umjesto da krenete u prvu trgovinu po kaloričan sendvič, radije popijte sok od paradajza.
Ovaj napitak opskrbiti će vaš organizam potrebnim vitaminima i mineralima, a istovremeno će vas zasititi do ručka. Dva dcl soka od paradajza biti će sasvim dovoljno jer velike količine ovakvog napitka izazivaju neugodan osjećaj u želucu.

2. Nervoza prije važnog poslovnog sastanka
Ako vam se u određenim situacijama, primjerice prije važnog ispita ili poslovnog sastanka, znoje ruke i hvata vas panika, takvu vrstu straha možete pobijediti čašom mineralne vode. Samo jedna čaša mineralne potaknuti će krvotok, a uslijed toga će i vaš mozak bolje funkcionirati. Uopće ne sumnjamo da ćete nakon toga s partnerima dogovoriti posao iz snova.

3. Nervoza zbog previše obaveza
U posljednje vrijeme ništa ne stignete obaviti na vrijeme, a i kašnjena na posao postala su svakodnevna pojava? Vrijeme je da promijenite takve navike, a u tome će vam pomoći čašica mlijeka. Ovaj napitak obiluje sastojcima koji opuštaju i uklanjaju grč u želucu čiji je uzročnik prenatrpani dnevni raspored. Ukoliko niste ljubitelj mlijeka, napravite frape od omiljenog voća.

4. Nervoza pred ljubavni spoj
Nervoze koju osjećate prije spoja s muškarcem koji vam se sviđa već duže vrijeme, riješiti ćete čašicom nekog žestokog alkohola. Dakle, kako bi pobijedili nervozu prije fatalnog susreta, opustite se vodkom ili likerom. Ako spoj i završi neslavno, nećete osjećati razočaranje.

Vezane vijesti

Stres smanjuje mozak

Stres smanjuje mozak

Emotivni stres od prošlogodišnjeg tsunamija u Japanu kod nekih je preživjelih doveo do smanjivanja mozga, utvrdili su japanski znanstvenici koji su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika