23.09.2009. / 07:20

Autor: Hina

Bill Clinton priča u knjizi o "pijanom" Jeljcinu i o "nesposobnom" Bushu

O svojoj vezi s pripravnicom Monicom Lewinsky Clinton je mjesecima davao pripremljene odgovore. Priča je počela zato što sam se "slomio, jednostavno sam se slomio", priznao je na koncu Clinton

Bill ClintonBill ClintonBivši ruski predsjednik Boris Jeljcin pronađen je jedne večeri pokraj Bijele kuće pijan, samo u gaćicama, i rekao je da ide po pizzu, ispričao je bivši američki predsjednik Bill Clinton u knjizi o kojoj u utorak pišu američke novine.

Knjiga od 700 stranica temelji se na dugim audiosnimkama razgovora Billa Clintona i novinara i povjesničara Taylora Brancha. USA Today objavio je dulje dijelove knjige.

Bivši američki predsjednik ispričao je kako je "noćno pijanstvo Borisa Jeljcina u prigodi posjeta 1995. zamalo izazvalo međunarodni incident", rekao je Branch za dnevnik.

Boris Jeljcin boravio je u Blair Houseu, tik do Bijele kuće, kad su ga uhvatili specijalni obavještajni agenti dok je pokušavao pozvati taksi.

Knjiga Taylora Brancha, dugogodišnjeg prijatelja Billa Clintona, otkriva i mišljenje potonjeg o kandidatima za njegova nasljednika. Tako je George W. Bush bio "nesposoban za predsjedničku dužnost..., ali je imao dobar instinkt za kampanju".

Knjiga, koja će izići idući tjedan, temelji se na 79 razgovora koji su potajno snimljeni u Bijeloj kući. Audiosnimke su se čuvale u predsjednikovoj ladici za čarape.

O svojoj vezi s pripravnicom Monicom Lewinsky Clinton je mjesecima davao pripremljene odgovore. Priča je počela zato što sam se "slomio, jednostavno sam se slomio", priznao je na koncu.

Vezane vijesti

Bill Clinton aktivno u Obaminoj kampanji

Bill Clinton aktivno u Obaminoj kampanji

Bivši američki predsjednik Bill Clinton podržao je u nedjelju svog demokratskog kolegu Baracka Obamu u svom prvom pojavljivanju na pozornici uz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika