25.09.2009. / 13:28

Autor: Andrea Belin

Sezonska detoksikacija: Grožđe je dobro za ljepotu i zdravlje

Dokazano je da ova namirnica obiluje vrijednim sastojcima koji kao da su stvoreni za postizanje mladenačkog izgleda kože, stoga ne treba gubiti vrijeme

Grožđe za zdravlje i ljepotuGrožđe za zdravlje i ljepotuSezona je grožđa, a ukusne bobice ne samo da osvježavaju, već su odličan lijek za reguliranje probave, čišćenje krvi, kožne alergije, uklanjanje masnih naslaga, a dokazano je da ova namirnica obiluje vrijednim sastojcima koji kao da su stvoreni za postizanje mladenačkog izgleda kože... Saznajte još neke pozitivne strane ove sezonske namirnice!

Ljepota
Za mladenački izgled kože najzaslužniji su sastojci poput vitamina A, B, C i E te minerala natrija, fosfora, kalcija, kalija, željeza, magnezija i flora te jabučne, vinske i limunske kiseline.

Osim toga, koštice grožđa bogate su polifenolima, odnosno antioksidansima koji pomlađuju kožu jer ju štite od štetnih utjecaja iz okoline. Polifenoli u kombinaciji s ostalim sastojcima blagotvorno djeluju na sve tipove kože. Kožu čine svježom, podatnom i elastičnom.

Grožđe bi ponajprije trebale konzumirati osobe koje imaju problematičnu kožu, odnosno prepunu prištića i akni jer njegovi sastojci djeluju dezinfekcijski.

Zdravlje
Svježi sok od grožđa čisti jetru, a pomaže pri izbacivanju urinske kiseline iz tijela. Vinski ocat koji se dobiva iz grožđa također je hranjiv i ljekovit. Rezultati jednog istraživanja pokazali su da crno grožđe povećava razinu melatonina, hormona neophodnog za kvalitetan san.

Grožđe obiluje namirnicama koje smanjuju rizik od bolesti srca, a dokazano je pozitivno utječe na neke funkcije mozga, krvotok i živčani sustav te potiče obrambene mehanizme cijelog organizma.

Za sve pripadnice nježnijeg spola valja napomenuti da je grožđe idealna namirnica za rješavanje neželjenih masnih naslaga. Suho grožđe uklanja bakterije zbog kojih nastaje karijes i bolesti desnih.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika