02.10.2009. / 08:30

Autor: Andrea Belin

Visoke potpetice žene vode ravno u artritis

Kako tvrde znanstvenici s Američkog koledža za reumatologiju, visoke pete najčešći su uzročnik bolova u zglobovima, a jedna od opasnijih posljedica je i pojavljivanje artritisa

Seksi, ali opasnoSeksi, ali opasnoDa su visoke potpetice jedan od najvećih neprijatelja zdravlja žena, naročito onih starije životne dobi potvrdila su i najnovija istraživanja.

Kako tvrde znanstvenici s Američkog koledža za reumatologiju, visoke pete najčešći su uzročnik bolova u zglobovima, a jedna od opasnijih posljedica je i pojavljivanje artritisa.

Inače, artritis pogađa ljude svih dobnih skupina, no najčešće su pogođene osobe srednje i starije životne dobi, a naročito žene.

Kod pripadnika jačeg spola, s obzirom da nose puno udobniju obuću od žena, ovakve pojave nisu primjećene.
Inače, bolovi u stopalima uvršteni su među dvadeset najčešćih problema na koje se žale pacijenti između 65 i 74 godine, a naravno, neudobna obuća jedan je od glavnih razloga pojavljivanja takve vrste problema.

Ovo istraživanje provedeno je na 1400 muškaraca i 1900 pripadnica ljepšeg spola.

"Iako je potrebno daljnje istraživanje, jasno je da mlade žene trebaju pažljivo birati vrstu obuće kako bi u izbjegle bolove u stopalima. Važno je i da rade vježbe istezanja", priopćio je istraživački tim.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika