07.10.2009. / 12:30

Autor: Boris Bilas

Kako je Ceca na transferima maznula 11 milijuna eura

Istraga protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana počela je poslije njenog uhićenja u akciji „Sablja" 2003. godine. Osumnjičena za pomaganje u nelegalnim transakcijama je i Cecina sestra, Lidija Veličković

Svetlana Ceca RažnatovićSvetlana Ceca RažnatovićNajviše dokaza u istrazi protiv Svetlane - Cece Ražnatović, nekadašnje predsjednice FK Obilić koju se sumnjiči da je nezakonitom prodajom 15 igrača FK Obilić oštetila klub za 22,5 milijuna njemačkih maraka (oko 11 milijuna eura) i 480.000 dolara, prikupljeno je u slučaju transfera trojice nogometaša među kojima je i Nikola Lazetić, saznaje beogradski „Blic" od izvora bliskog istrazi.

Dokumentacija o prodaji nekadašnjeg nogometaša Obilića, a danas kapetana Crvene zvezde, u turski Fenerbahce stigla je na Okružni sud u Beogradu prije tri tjedna. Glasnogovornica suda Ivana Ramić izjavila je u ponedjeljak kako su pisanu dokumentaciju do sada dostavile Francuska, Bugarska i Turska, a očekuje se još dokumentacija iz Austrije, Grčke i Rusije.

Ona je objasnila da je istražni sudac, postupajući po prijedlogu tužiteljstva za dopunu istrage protiv Cece, u postupku međunarodne pravne pomoći zamolbom nadležnim ministarstvima zatražio određenu pisanu dokumentaciju iz više zemalja.

Okružno tužiteljstvo u Beogradu je prošle godine, poslije šest mjeseci razmišljanja o podizanju optužnice protiv Svetlane Ražnatović, ponovno predložilo sudu dopunu istragu protiv nje te je prikupljena dokumentacija o prodaji pojedinih nogometaša Obilića stranim klubovima.

Istraga protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana počela je poslije njenog uhićenja u akciji „Sablja" 2003. godine. Poslije dva mjeseca u pritvoru, folk pjevačica je puštena da se brani sa slobode, a osumnjičena za pomaganje u nelegalnim transakcijama je i Cecina sestra, Lidija Veličković.


Transferi pod istragom tužiteljstva

Nikola Lazetić Fenerbahce 2,5 milijuna eura

Ivan Vukmanović Bordeaux 3 milijuna eura

Nenad Grozdić Vittese 2 milijuna eura

Dragan Šarac Sturm Graz 600.000 eura

Milan Lešnjak Brugges 3,5 milijuna eura

Vezane vijesti

Predomislila se: Ceca odustala od nastupa u Maksimiru?

Predomislila se: Ceca odustala od nastupa u Maksimiru?

Samo tjedan dana nakon što je u javnost procurila informacija kako Svetlana Ceca Ražnatović planira u lipnju održati koncert na zagrebačkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika