Objavljeno u Nacionalu br. 726, 2009-10-13

Autor: Gazeta

PRAVOSUĐE

Odvjetnici ubojica Ive Pukanića prijavili Nacional Uskoku

ŽELJKU ŽGANJERU, Rajku Mlinariću i Damiru Uroiću smeta što Nacional objavljuje tekstove koji su neugodni za njihove klijenteŽELJKU ŽGANJERU, Rajku Mlinariću i Damiru Uroiću smeta što Nacional objavljuje tekstove koji su neugodni za njihove klijenteRajko Mlinarić, Damir Uroić i Željko Žganjer, odvjetnici atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića, prijavili su novinara Nacionala Berislava Jelinića Uskoku, jer je prema njihovu uvjerenju više puta javno odavao podatke iz istrage o atentatu na Ivu Pukanića, koji se po zakonu ne bi smjeli objavljivati. Najviše im je zasmetalo kad je Nacional potkraj rujna objavio tekst s dijelom sadržaja iskaza krunskog svjedoka, koji je izrazito neugodan za njihove klijente atentatore.

Djelatnici Uskoka pozvali su u ponedjeljak na razgovor Jelinića i zamolili ga da se očituje o tim optužbama. Jelinić je Slobodanu Šašiću, zamjeniku ravnatelja Uskoka, izjavio da on nije objavio nikakvu službenu dokumentaciju vezanu uz istragu u tom predmetu. Rekao je da je samo objavio informacije koje je od svog izvora dobio o sadržaju iskaza svjedoka u tom slučaju i napomenuo da neke dijelove tog iskaza nije objavio. Radi se o onim dijelovima iskaza u kojima su se mogle pronaći informacije koje bi omele istragu. Jelinić je u iskazu koji je dao Uskoku izjavio da je te informacije dobio od pravničkih krugova bliskih Rajku Mlinariću, odvjetniku Slobodana Đurovića.

Nije to u posljednje vrijeme bio jedini pokušaj pritiska na novinare Nacionala. Prije desetak dana u redakciju Nacionala došla je Josipa Marić, bivša djevojka Roberta Matanića. Izvori bliski policiji potvrdili su za Nacional da je ona tada bila u društvu sadašnje Matanićeve djevojke (identitet poznat redakciji). Njih dvije došle su se požaliti kako nije bilo u redu od Nacionala što je u tekstu u kojem se pisalo o iskazu krunskog svjedoka objavljeno njezino puno ime i prezime. (P.C.)

Vezane vijesti

Pravosudna blamaža: Novinar Nacionala novčano kažnjen zbog Roberta Matanića

Pravosudna blamaža: Novinar Nacionala novčano kažnjen zbog Roberta Matanića

Novinar Nacionala Berislav Jelinić mogao bi uskoro biti novčano kažnjen sa tisuću kuna zato što se nije pojavio na raspravi u predmetu u kojem ga je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika