Objavljeno u Nacionalu br. 726, 2009-10-13

Autor: Vladimir Radičević

Kukoč će na Olimpijadi predstavljati Hrvatsku kao golfer?

"Baš mi je drago što je golf nakon dugog vremena postao olimpijski sport. Ja ne bih imao ništa protiv da u Rio de Janeiru predstavljam Hrvatsku. Bilo bi lijepo još jednom zaigrati na Olimpijskim igrama", rekao je 41-godišnji Kukoč

TONI KUKOČ u Chicagu igra golf 4-5 puta na tjedan, a 2016. bi mogao i na Olimpijske igreTONI KUKOČ u Chicagu igra golf 4-5 puta na tjedan, a 2016. bi mogao i na Olimpijske igreBivši proslavljeni košarkaš Toni Kukoč, koji je svoju posljednju profesionalnu sezonu 2005/06. odigrao u dresu NBA momčadi Milwaukee Bucks, mogao bi 2016. ponovno zaigrati na Olimpijskim igrama, četvrtima u životu. Jedina razlika bila bi u tome što bi Hrvatsku, umjesto u košarci, predstavljao u golfu, novom olimpijskom sportu koji su prije nekoliko dana, uz ragbi, i službeno izabrali članovi Međunarodnog olimpijskog odbora na 121. zasjedanju u Kopenhagenu.

Golf je na OI zadnji put bio davne 1904. godine u St. Louisu. Budući da je Kukoč još za igračkih dana zavolio golf, koji danas u Chicagu - gdje živi s obitelji - često zaigra s bivšim suigračima iz Chicago Bullsa Michaelom Jordanom i Scottiejem Pippenom, logično je kako se "pod stare dane" potpuno posvetio tom sportu i jako mu dobro ide. "Golf je moja velika ljubav i ponavljam već ne znam koji put da je to najbolja igra koju je čovjek ikad izmislio. Tjedno ga igram 4-5 puta i trenutačno sam na hendikepu 5, što je za amatera dosta dobro. Kad bih ga igrao cijele godine, što u Chicagu ne mogu zbog oštre zime i snijega, bio bih puno bolji", rekao je 208 cm visoki Kukoč.

No uz kontinuirani trening u sljedećih nekoliko godina Kukoč - koji će u vrijeme Olimpijskih igara u Rio de Janeiru imati 48 godina - vrlo lako bi mogao izboriti mjesto među najboljim golferima Hrvatske. U ovom trenutku po hendikepu ispred njega je tek 5-6 mladih hrvatskih golfera, no koliko bi za promociju Hrvatske i sporta kao što je golf značilo da vlasnik tri titule NBA prvaka i jedan od najboljih košarkaša Europe u povijesti na OI 2016. zaigra golf - nije potrebno isticati. "Baš mi je drago što je golf nakon dugog vremena postao olimpijski sport. Ja ne bih imao ništa protiv da u Rio de Janeiru predstavljam Hrvatsku. Bilo bi lijepo još jednom zaigrati na Olimpijskim igrama", rekao je 41-godišnji Kukoč.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika