13.10.2009. / 14:50

Autor: Martina Čizmić

Srbi osnivaju stranku 'Moja Rusija' za sjedinjenje s maticom

"Ruski narod je uz nas. Rusi su naš narod kao što smo i mi njihov", smatra Isaković i dodaje kako je to veoma prirodan savez koji će trajati

Moja Rusija želi zbližiti Srbe i RuseMoja Rusija želi zbližiti Srbe i RuseDa je ljubav između Srbije i Rusije javna i dugotrajna, svima je poznato. No, da će kruna te ljubavi biti srpska stranka 'Moja Rusija' malo je manje poznato.

Kako javlja B92, u Šapcu se ovih dana osniva upravo takva politička stranka kojoj je cilj političko zbližavanje i ujedinjenje dviju zemalja.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je inicijativu za osnivanje stranke dao čovjek koji je više od 20 godina živio u SAD-u.

Ivan Isaković, veliki je zaljubljenik u Rusiju koji želi strankom iskazati tu ljubav, ali i pokrenuti 'borbu za ujedinjenje sa svojom pravoslavnom majkom i koljevkom Rusijom'.

"Ruski narod je uz nas. Rusi su naš narod kao što smo i mi njihov", smatra Isaković i dodaje kako je to veoma prirodan savez koji će trajati.

Do sada je za osnivanje stranke dobio podršku nekoliko stotina svojih sugrađana, a uvjeren je da će bez problema dobiti 10 tisuća potpisa potrebnih za osnivanje stranke.

"Ovo je jedina stranka koja nam treba. Sve druge će nam se najvjerojatnije pridružiti", uvjeren je Isaković.

I većina njegovih sugrađana koji su došli podržati ideju osnivanja stranke, piše B92, osjećaju bliskost sa ruskim narodom. Zato će pokušati u što većem broju otići u Beograd i pozdraviti ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva koji krajem tjedna dolazi u posjet Srbiji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika