20.10.2009. / 08:30

Autor: Andrea Belin

Odmor iz snova: Kada je idealno vrijeme za egzotične destinacije

Ukoliko ste ovogodišnje zimske praznike odlučili provesti u nekoj dalekoj zemlji ne bi bilo loše da se unaprijed informirate kakvo vas vrijeme očekuje u određenim dijelovima svijeta

Zimi je najljepše ići u tople krajeveZimi je najljepše ići u tople krajeveSve je više ljudi koji se odlučuju zimski godišnji odmor ili novogodišnje praznike provesti u nekim egzotičnim zemljama, međutim često se neugodno iznenade kada im vrijeme nije onakvo kakvo su priželjkivali. Ukoliko i vi razmišljate o takvoj avanturi krajem ove godine, ne bi bilo loše provjeriti kakvo vas vrijeme očekuje u određenim zemljama. Saznajte kada je top sezona u pojedinim dijelovima svijeta!

Kuba
"Zima" u karipskom arhipelagu traje od studenog do travnja. U tom razdoblju vrijeme je suho s veoma rijetkim padalinama, a temperature se kreću između petnaest i trideset stupnjeva Celzijevih. Kuba je najposjećenija od prosinca do veljače jer su padaline znatno rjeđe nego, primjerice, od svibnja do listopada.

Dominikanska Republika
Veći dio zemlje, osim sjeverne obale, ima kišnu sezonu između svibnja i studenog i zbog toga se u to vrijeme ne preporučuju putovanja na ovaj dio svijeta. Suha zimska sezona traje od prosinca do ožujka, ali su temperature nešto niže. Sjeverni dio oko obale izložen je pasatima pa kišna sezona počinje u listopadu i traje do siječnja. Temperaturne razlike su veoma male i najčešće se kreću između dvadeset i trideset stupnjeva.

Indija
Najbolje vrijeme za putovanje u blizini Himalaje su svibanj, rujan i listopad jer tada temperature nisu osobito visoke. U okolici New Delhija, od studenog do ožujka temperature su izuzetno visoke i uvijek prelaze trideset stupnjeva, a od srpnja do rujna je sezona monsuna. Centralni dio Indije je još topliji, vrućine uglavnom traju tijekom cijele godine, a sezona monsuna je duža i traje od lipnja do polovice listopada. Siječanj i veljača su najbolji mjeseci u godini za boravak u ovom dijelu svijeta.

Maldivi
Kišna sezona na Maldivima traje od svibnja do studenog. Doduše, i u tom razdoblju u godini može se uhvatiti sunca. Vrhunac sezone je u veljači i ožujku jer tada je zajamčeno najviše sunčanog vremena.

Sejšeli
Na Sejšelima jutarnje temperature ne padaju ispod dvadeset i četiri stupnja, dok su dnevne oko trideset stupnjeva. Vlažnost je vrlo visoka tijekom cijele godine. Kiša najčešće pada od studenog do ožujka.

Mauricijus
Na Mauricijusu nema tipičnog suhog razdoblja. Kiša pada gotovo svaki dan, međutim od kolovoza do studenog su padaline rjeđe. Temperature su tada nešto niže, ali je more uvijek toplo. Rijetko kada je temperatura mora ispod dvadeset i pet stupnjeva.

Havaji
Zanimljivo je da na Havajima količina padalina ovisi od otoka do otoka. Sjeveroistočna strana arhipelaga ima više kišnih dana zbog utjecaja struja. Vrhunac sezone je u siječnju, veljači i lipnju.

Bali
Izrazita kišna sezona na Balima počinje u studenom i traje do ožujka. Vrhunac sezone je od srpnja do rujna. Tada jutarnja temperatura ne pada ispod dvadeset i četiri stupnja dok je dnevna uvijek oko trideset.

Vezane vijesti

Generalturist otkazao putovanja zbog blokade računa

Generalturist otkazao putovanja zbog blokade računa

Poznata hrvatska turistička agencija Generalturist neugodno je iznenadio svoje putnike kada im je prije nekoliko dana poslao obavijest elektronskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika