20.10.2009. / 18:18

Autor: Hina

Bildt i Steinberg vjeruju u postupni napredak reformi u BiH

"Vodili smo produktivne razgovore i svjesni smo razlika koje postoje", kazao je novinarima Bildt dodajući kako vjeruje u napredak iako on nije moguć istog trenutka

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt i zamjenik američke državne tajnice James Steinberg nisu razočarani izostankom dogovora o ustavnim reformama u Bosni i Hercegovini tijekom pregovora koji su o tome u utorak vođeni u vojnoj bazi Butmiru kod Sarajeva.

Po završetku pregovora u kojima nisu postignuti konkretni rezultati i Bildt i Steinberg su istaknuli kako je riječ o procesu koji tek treba dovesti do napretka u BiH.

"Vodili smo produktivne razgovore i svjesni smo razlika koje postoje", kazao je novinarima Bildt dodajući kako vjeruje u napredak iako on nije moguć istog trenutka.

"Nitko nema tu iluziju", kazao je šef švedske diplomacije, pojašnjavajući kako će novi sastanak zakazan za srijedu ujutro poslužiti za zbrajanje svega onoga o čemu se raspravljalo u utorak.

"To je ono gdje se danas nalazimo", konstatirao je Bildt.

James Steinberg kazao je pak kako međunarodna zajednica "poštuje vrijeme i napor što su ih stranački čelnici uložili u razgovore".

"To su teška pitanja i nećemo sve to riješiti odjednom i preko noći, no mislim da svi shvaćaju kako postoji euroatlantska budućnost za BiH i to se mora iskoristiti", izjavio je drugi čovjek američke diplomacije.

Dodao je kako je međunarodna zajednica odlučna učiniti sve što može ne bi li taj proces krenuo naprijed.

Vezane vijesti

Bildt: Hartmann je bolje da čita knjige, a ne iznosi laži

Bildt: Hartmann je bolje da čita knjige, a ne iznosi laži

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt na svojem je blogu u subotu uputio poruku novinarki i bivšoj glasnogovornici haaškog tužiteljstva… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 21.10.09. 11:23

Bilt je srbofil i neprijatelj BiH.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika