20.10.2009. / 19:39

Autor: Nacionalova redakcija

Knezović se predao u Zagrebu: 'Nisam ubio Puljića, svi su pucali'

Dodao je kako mu policajci nisu pomogli prilikom bijega. "Sve je to laž. Ne znam tko hoće uvuči ih u nešto, oni meni nisu ništa pomogli. Dobio sam neku nadljudsku snagu, skočio sam, bježao sam, trčali su i oni za mnom"

Foto: screenshot Nova TVFoto: screenshot Nova TVPrije nego što se danas predao hrvatskoj policiji u Zagrebu, osumnjičenik za ubojstvo navijača Vedrana Puljića Oliver Knezović dao je u jednom hotelu intervju za Novu TV. Priznao je da je tijekom navijačkih nereda u Širokom Brijegu uzeo pištolj, te da je ispalio pet hitaca, ali u zrak. "Nakon što smo svi imali pištolj od policajca, na kraju se pištolj našao kod mene, svi su ga građani htjeli uzeti. A što se policajca tiče, on zna moje ime, jer sam mu rekao da mu vraćam pištolj i da se zovem tako i tako te da sam pripadnik bivše vojske i policije. Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikog drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj", kazao je Knezović, kazavši kako nije pucao prema navijačima. "Pucali su svi, ima još drugih ljudi, vjerujem da će istraga to dokazati. Pucali su njihovi huligani na naše nedužne građane. Izražavam sućut Vedranovoj obitelji. Nisam kriv za njegovu smrt. Kažem, branio sam narod, da nisam ja, bio bi netko drugi. Ili bih bio ja ubijen, malo je falilo", kaže Knezović.

Knezović je otkrio i gdje se skrivao za vrijeme bijega iz pritvora. "U planinama na području Općine Jablanica, od Čvrsnice prema Jablanici u nekim napuštenim kolibama", istaknuo je on, kazavši kako smatra da će dobiti poštenije suđenje u Hrvatskoj. "Predao sam se dolje, isti dan, poslije utakmice. Došao sam, bio spreman na sve. Neki izvjesni Kebo, čuo sam za njega, on je neki potpredsjednik Vlade te naše države. Došao je sa službenim autima, rotirkama, tjelohraniteljima, s njim je došlo još par huligana, koje sam osobno vidio. Imaju video zapis, vjerojatno ga je netko vidio. Ušao je, poput nekog šerifa, ili nekog age, tako da se ponašao bahato, znate kako ide i idemo, Knezović ide isto s nama, u Sarajevo. Tamo su bili i roditelji njihovi, svi su tražili neki moj linč. Onda sam se jednostavno odlučio na bijeg", opisuje Knezović.

Dodao je kako mu policajci nisu pomogli prilikom bijega. "Sve je to laž. Ne znam tko hoće uvuči ih u nešto, oni meni nisu ništa pomogli. Dobio sam neku nadljudsku snagu, skočio sam, bježao sam, trčali su i oni za mnom", kazao je za Novu TV Knezović,

Vezane vijesti

Ubojica Vedrana Puljića skriva se u Hrvatskoj?

Ubojica Vedrana Puljića skriva se u Hrvatskoj?

Članovi uprave i predstavnici udruge navijača Nogometnog kluba "Sarajevo" podsjetili su u utorak na ubojstvo navijača Vedrana Puljića počinjeno prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika